Europa

Bulldozere rykkede ind i omstridt fransk flygtningelejr

Det førte til sammenstød, da bulldozere rykkede ind i flygtningelejren "Junglen" for at begynde delvis rydning

Foto: Jerome Delay/AP

Der udbrød sammenstød mellem franske urobetjente og migranter, da to bulldozere mandag rykkede ind i flygtningelejren kendt som "Junglen" i udkanten af havnebyen Calais.

Politiet brugte tåregas mod migranterne, som protesterede, da bulldozerne kørte ind i lejren, der ifølge lokale myndigheder huser 3.700 mennesker.

Mindst én migrant og ét medlem af den britiske aktivistgruppe No Borders blev anholdt.

Torsdag i sidste uge godkendte en dommer den franske regerings beslutning om delvist at rydde migrantlejren.

Nedrivningen vil ifølge flere nødhjælpsorganisationer berøre mellem 800 og 1.000 migranter, herunder mange uledsagede flygtningebørn.

Franske myndigheder har sagt, at de vil anvende magt om nødvendigt for at flytte migranterne til andre opholdssteder, herunder til en containerpark og andre modtagecentre.

For nylig er migranter i lejren blevet udsat for brutale overfald af væbnede personer på den yderste højrefløj.

Mange mennesker i den berygtede "jungle" har beskyldt politiet for at forsømme at beskytte dem. Nogle hævder endda, at politiet giver dem bank.

De mennesker, der bor i lejren, håber at komme videre til Storbritannien om bord på lastbiler eller færger over Den Engelske Kanal.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her