Europa

Kvinde anholdt i Moskva med afhugget barnehoved

»Jeg er terrorist,« råbte barnepige med hovedet i hånden.

Russisk politi har anholdt en kvinde, efter hun viste et afhugget hoved frem ved en metrostation. Foto: Alexander Zemlianichenko

En usbekisk kvinde er blevet anholdt i Moskva, efter at hun tidligere mandag gik rundt ved en metrostation med et afhugget hoved fra en tre-fire-årig pige.

Det skriver BBC og rt.com.

Videooptagelser af den hijab-klædte kvinde viser, hvordan hun holdt hovedet op, mens hun bl.a. råbte: »Jeg er terrorist« og »Allahu Akbar« (Gud er stor, red.).

Hun råbte også, at hun var selvmordsbomber, og at det var »verdens ende.« Hun havde dog ikke eksplosive stoffer på sig, da hun blev anholdt.

Børn og voksne døde i fabriksbrand i Moskva

Kvinden, der er sidst i 30'erne, er ikke selv mor til barnet, men formodes at være barnepigen.

Ifølge den russiske efterforskningskomité ventede hun på, at forældrene forlod lejligheden sammen med et ældre barn, inden hun dræbte pigen og huggede hovedet af.

Bagefter satte hun ild til lejligheden og forlod den med hovedet. Da branden blev slukket, fandt man den hovedløse krop, der viste tegn på vold.

Efterfølgende blev hun anholdt ved metrostationen, mens hun viste hovedet frem. Hun er i psykiatrisk forvaring, mens hendes mentale tilstand vurderes.

Den præcise årsag til, at hun dræbte barnet, kendes endnu ikke, ligesom det heller ikke vides, hvorfor hun satte ild til lejligheden. Hun skal dog have sagt til politiet, at hun har haft problemer med sin mand. Om der er en sammenhæng mellem pigen og problemerne, vides ikke.

Rusland har anholdt militante mistænkt for terrorplanlægning

Der har i Rusland været frygt for terrorangreb, efter islamistiske grupper har truet landet. Truslen er kommet, efter at præsident Vladimir Putin har udpeget grupper, der kæmper mod den syriske regering som mål for russiske bomber.

I oktober blev bl.a. 20 Hizb ut-Tahrir-støtter anholdt i Rusland, fordi de mistænktes for at planlægge et terrorangreb.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her