*

Europa

Flygtninge sidder fast i lejr i Grækenland

Flere Balkan-lande har meddelt, at de vil begrænse strømmen af flygtninge, og det får dem til at strande.

Sent lørdag befandt der sig cirka 6500 personer i Idomeni-lejren. Foto: Petros Giannakouris/AP

Over 6000 flygtninge sidder lørdag fast i lejren Idomeni ved Grækenlands nordlige grænse til Makedonien, efter fire Balkan-lande har lagt loft over, hvor mange der må slippe igennem.

Ophobningen af flygtninge og migranter begyndte for alvor i sidste uge, efter Makedonien nægtede afghanere indrejse og krævede mere udførlig kontrol af syriske og irakiske dokumenter.

Det fik passagen af flygtninge til at svinde brat.

Situationen ser ud til at blive forværret, efter EU-landene Slovenien og Kroatien lige som Serbien og Makedonien meddelte, at de ville begrænse modtagelsen af flygtninge til dagligt 580 hver.

Den skærpede kontrol har efterladt mange - heraf mange børn - strandet i Grækenland på et tidspunkt, hvor flygtningestrømmen til Europa igen synes at ville tage voldsomt til.

Sent lørdag befandt der sig cirka 6500 personer i Idomeni-lejren, skriver nyhedsbureauet Ana.

De makedonske myndigheder åbnede grænseovergangen ved Idomeni lørdag eftermiddag for en kort bemærkning, og flere snese flygtninge fik lov til at passere grænsen.

I alt var det ventet, at 300 ville have passeret grænsen inden midnat.

Der blev tidligere på dagen rapporteret om spændinger ved lejren, og omkring 400 migranter iværksatte en demonstration.

Over 20.000 flygtninge og migranter befinder sig i Grækenland lige nu, oplyser landets integrationsminister.

Østrig har gentagne gange kritiseret Grækenland for at have travlt med at lade flygtningene passere, så de kan nå længere op i Europa. Fredag holdt Østrig møde med lande på Balkan om flygtningekrisen, uden Grækenland var inviteret.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her