*

Europa

Scandinavian Star-enke: »Jeg forstår ikke, hvorfor han først står frem nu«

Enken til den tidligere mistænkte for mordbranden på Scandinavian Star forstår ikke, at der skulle gå så lang tid, før de nye oplysninger om branden kom frem.

Scandinavian Star Foto: Carsten Ingemann

»Det kører rundt i hovedet på mig. Da jeg fik det at vide i går, havde jeg slet ikke nogen tanker.«

Sådan siger Jette Irene Andersen til Ekstra Bladet om de nye oplysninger i sagen om branden på Scandinavian Star. Hun var gift med Erik Mørk Andersen, der omkom under branden på færgen og senere fik skylden for at have antændt branden, som kostede 159 mennesker livet.

Først i juni 2014 blev han renset. Og Jette Irene Andersen undrer sig over, at der skulle gå så lang tid, før sandheden kom frem.

Danmark: Norge må se på nye oplysninger om katastrofen

»Jeg forstår ikke, hvorfor han (Flemming Thue Jensen, red.) først står frem nu. Hvis han havde stået frem noget før, så havde jeg måske været fri for alle de år, hvor jeg har gået og haft det svært«, siger Jette Irene Andersen til Ekstra Bladet og fortsætter:

»Når der har været noget i enten blade, aviser eller fjernsyn, så har jeg skullet slukke det med det samme, ellers har jeg ikke sovet hele natten. I alle de her år har jeg ikke fået den nattesøvn, som jeg skulle have.«

Norsk politi har genåbnet sagen, men Jette Irene Andersen er usikker på, om gerningsmændene nogensinde bliver fundet

»Jeg ved ikke, om vi nogensinde finder ud af, hvem der gjorde det. Lad os nu se hvad han (Flemming Thue Jensen, red.) kommer med,« fortæller hun til Ekstra Bladet.

DF: Her er den rygende pistol

Ifølge Flemming Thue Jensen, som var Søfartsstyrelsens hovedundersøger af branden på færgen, var det to besætningsmedlemmer, der antændte branden på Scandinavian Star for 26 år siden.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her