*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Europa

Efter seksuelle krænkelser af småpiger: Tegneserier skal få flygtninge og analfabeter til at forstå tyske baderegler

En svømmehal i Dresden forklarer med billeder, at man skal respektere kvinder, »uanset hvad de har på af badetøj«.

Svømmehallen Georg-Arnhold i den tyske by Dresden forsøger sig med tegneserier for at få udlændinge til at forstå, hvordan man gebærder sig i en tysk svømmehal.

Det skriver Sächsische Zeitung.

De pædagogiske billeder er flankeret af en tekst på tysk, arabisk og somali, som forklarer, at man skal »vaske sig med sæbe inden svømning«, at man skal respektere kvinder, »uanset hvad de har på af badetøj«, samt at man »ikke må forulempe kvinder verbalt eller fysisk«.

Tiltaget er kommet, efter at svømmehallen på det seneste har oplevet flere sager om blufærdighedskrænkelse.

Søndag aften blev stedet centrum for en sag om overgreb på to piger på henholdsvis 10 og 11 år. Ifølge lokalmediet Radio Dresden er to mænd, en syrer på 21 år og en iraner på 31 år, mistænkt for at have rørt pigerne på deres balder og lår.

Og i januar blev fire piger chikaneret i samme svømmehal af én eller flere mænd. Pigerne udpegede efter krænkelserne en 19-årig afghansk asylsøger som gerningsmand, men han blev senere frifundet.

Tysk by lukker svømmehal for mandlige flygtninge

Episoden afstedkom en voldsom reaktion fra visse indbyggere i området, som satte et banner op med teksten »forbudt for flygtninge - beskyt vores børn, før vi selv må gøre det« på hegnet ind til svømmehallen.

Svømmehallens ledelse har valgt at bruge billeder, fordi det ikke er alle, der kan læse badereglerne på skrift, som allerede hænger i hallen.

»På den måde bliver adfærdsreglerne præsenteret entydigt og klart, og reglerne bliver nemmere at forstå for flygtninge og for analfabeter,« siger Dorte Gregor, som er ansvarlig for den daglige drift af svømmehallerne i Dresden, til Sächsische Zeitung.

Kindkys er ikke en invitation til sex: Pjecer forklarer karnevalsopførsel til flygtninge

I den tyske by Bornheim besluttede man i januar at lukke den lokale svømmehal for mandlige flygtninge over 18 år efter flere tilfælde af seksuel chikane mod kvinder.

»Jeg ved, at jeg dermed gør langt de fleste uret, men jeg ser ingen anden mulighed end at sende dette tydelige signal,« forklarede rådmand Markus Schnapka til tv-stationen WDR.

Andre steder har man valgt at uddele pjecer på flygtningecentre, hvor man forklarer den tyske festkultur og indskærper, at »nej betyder nej«.

Hele billedserien med baderegler for Georg-Arnhold-svømmehallen kan ses her.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her