Europa

Tyske efterforskere er forvirrede - nu vil man genskabe fatal togulykke

Det er endnu ikke blevet fastslået, hvorfor to tog tidligere på ugen kørte sammen i Bad Aibling i Sydtyskland.

11 døde efter en togulykke i Bayern tirsdag. Tilbage står nu spørgsmålet om, hvordan det kunne ske. Foto: Matthias Schrader/AP

Tirsdag morgen blev 11 mennesker dræbt, da to passagertog stødte sammen i Bad Aibling nær München i det sydlige Tyskland.

De to tog kom kørende i hver deres retning, da de kolliderede frontalt på den ensporede strækning, og indtil nu har efterforskerne ikke fundet ud af, hvad der kunne forårsage dødsulykken.

For at undersøge ulykken nærmere vil efterforskerne derfor genskabe ulykken, skriver lokalmediet Bayerische Rundfunk, som har talt med politiets efterforskere. Man vil rekonstruere ulykken komplet med begge togsæts data, kommunikationsudstyr, strækningens signaler og alle andre variabler.

Hvordan rekonstruktionen i praksis skal foregå, og hvornår man planlægger at udføre den, er endnu uvist.

Medie: Togleder forsøgte at forhindre tysk togulykke med nødkald

Efterforskerne er nu færdige med at undersøge strækningen, og man har ikke fundet nogen tekniske fejl, som kan forklare ulykken. Man går derfor ud fra, at der er tale om en menneskelig fejl - men hvor skylden skal placeres, har man endnu ikke fundet ud af endnu. De personer, som bedst kunne besvare det spørgsmål - lokomotivførerne og togførerne i de to tog - omkom alle i ulykken.

De tyske statsbaner, Deutsche Bahn, håber på at kunne teste skinnerne for skader i begyndelsen af næste uge.

»Vi går ud fra, at strækningen vil være spærret indtil tidligst i slutningen af næste uge,« skriver Deutsche Bahn søndag i en pressemeddelelse.

Dødstallet efter tysk togulykke er steget - og kan fortsat stige

Fredag skrev magasinet Der Spiegel, at toglederen i Bad Aibling forsøgte at forhindre de to tog i at kollidere. Angiveligt foretog han to nødkald over jernbanens særlige mobilnetværk: Ét kort før kollisionen og et andet umiddelbart efter.

Politiet har hverken be- eller afkræftet Der Spiegels oplysninger.

En særlig kommission er blevet nedsat til at stå i spidsen for efterforskningen. Endnu mangler man at offentliggøre oplysninger fra én af togenes sorte bokse, og det forventes, at det tager flere uger, før efterforskningen er afsluttet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her