Europa

Svensk kommune i modvind over flygtningebolig: »De vil voldtage vores børn«

Udsigten til at huse 32 uledsagede, mindreårige, asylansøgere vakte vrede i lille svensk by.

Den svenske kommune Haninge anede ikke, hvad der ventede, da der torsdag blev holdt informationsmøde på Vendelsömalmsskolen i den lille by Vendelsö.

Her ville man informere borgerne om, at kommunen agter at søge byggetilladelse til opførelsen af en pavillon til 32 uledsagede, mindreårige asylansøgere, som allerede har boet i kommunen i nogen tid.

Pavillonen skal efter planen placeres tæt på skolen, og det var tilsyneladende med til at sætte sindene voldsomt i kog.

Ifølge Dagens Nyheter var forældre med børn på skolen samt de 11 grundejere, som bor nærmest skolen, inviteret til mødet, hvor der var plads til 250 personer.

Sverige er klar til at betale for at få Marokko til at modtage gadebørn

Over 500 dukkede op, og politiet måtte tilkaldes for at få styr på situationen. I sidste ende valgte man at holde mødet ad to omgange, men det ændrede dog ikke på den dårlige stemning.

Ifølge Dagens Nyheter råbte de tilstedeværende bl.a. »de vil voldtage vores børn« og »hvem tager ansvaret, når den første dør?«

Kommunen blev beskyldt for dække over, at beslutningen om pavillonen allerede var taget, og chefen for børn og unge i kommunens socialforvaltning, Maria Porshage, kalder aftenen »virkelig ubehagelig.«

10.000 flygtningebørn er forsvundet i Europa

»Jeg tror, at vi alle er lidt chokerede, vi har ikke haft tid til at fordøje det, der skete. Det havde vi ikke forudset,« siger hun til Dagens Nyheter.

Hun tilføjer dog, at ikke alle var lige negativt indstillede, og at flere efterfølgende var stået frem og havde givet udtryk for, at de var flove over aftenens forløb.

I 2015 kom 35.369 mindreårige alene til Sverige og søgte asyl. Det tal forventes at være op mod 27.000, når 2016 er omme.

De kommer hovedsageligt fra Afghanistan.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Nummer 3: Alfas første SUV har sporten i højsædet
Det er lykkedes Alfa Romeo at overføre de sportslige køreegenskaber fra den berømmede Giulia til mærkets første SUV, den nye Stelvio, men bilen er langtfra perfekt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her