*

Europa

Svenske politikere: Regering skader forhold til Danmark

Den svenske regering kan tydeligvis ikke håndtere situationen, mener Moderaterna, som kritiserer id-kontrol.

13 borgerlige parlamentarikere kritiserer i et debatindlæg regeringens håndtering af id-kontrollen ved Øresund. Foto: Rune Pedersen Aarestrup

Den svenske regerings initiativer i forlængelse af asylkrisen har skadet forholdet til Danmark, mener en gruppe borgerlige svenske riksdagspolitikere.

13 borgerlige parlamentarikere kritiserer i et debatindlæg på svt.se regeringens håndtering af id-kontrollen ved Øresund.

Statsminister Stefan Löfvens regering beskyldes for at have skadet "tilliden til Sverige".

Blandt underskriverne af indlægget står 13 medlemmer af Moderaterna med tilknytning til Øresundsregionen, blandt dem tidligere migrationsminister Tobias Billström.

- Over lang tid har vi skabt et forhold af gensidig tillid, og det samarbejde risikerer nu at lide skade, skriver Billström og de 12 øvrige.

Moderaterna, som mistede regeringsmagten i 2014, har flere gange forsøgt at få svar fra ministeren for nordiske relationer på, om id-kontrollen påvirker forholdet til Danmark.

Men ifølge debatindlægget har partiet ikke fået svar på spørgsmålet.

Unge udlændinge advares mod at gå ud i Stockholm

Der henvises også til, at DSB dagligt taber en million kroner på den grænsekontrol, som blev indført i november sidste år og fra 4. januar 2016 blev styrket.

Hvis kontrollen fortsætter, vil det skade investeringer i regionen, mener de 13 politikere.

Det "er tydeligt, at regeringen ikke kan håndtere situationen," hedder det:

- I stedet for at samarbejde med Danmarks regering og i stedet for at arbejde på en langsigtet løsning valgte man den klodsede løsning at indføre det regelsæt, der har været gældende siden 4. januar.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her