*

Europa

Uheldig stavefejl gjorde 10-årig muslimsk dreng til terrormistænkt

Efter en stavefejl i en engelsktime dukkede det britiske politi op hos drengens forældre - nu kræver familien en undskyldning.

I december sidste år begik en 10-årig muslimsk dreng fra Lancashire i Storbritannien en stavefejl, som skulle vise sig at få voldsomme konsekvenser.

Ifølge BBC skrev drengen i en engelsktime, at han boede i et »terrorist-hus«. Dette gav anledning til en vis bekymring på skolen, og politiet blev bedt om at undersøge drengen og hans familie nærmere.

Dagen efter stod politiet på dørtrinnet til den 10-åriges forældres hus og krævede at undersøge familiens computer for mistænkeligt materiale. Noget, der ifølge drengens kusine har gjort ham bange for at skrive.

»De burde ikke lade et barn gennemgå den slags. Han er nu bange for at skrive og bruge sin fantasi,« siger kusinen, som ikke er blevet navngivet for at beskytte familiens og drengens identitet, til BBC.

Amnesty: Muslimer diskrimineres i Europa

Ifølge politiets oplysninger mente den 10-årige, at han bor i et »terraced house« - altså et rækkehus - men stavemåden havde voldt ham problemer.

På grund af det forhøjede alarmberedskab i Storbritannien har de britiske skoler en pligt til at melde enhver mistænkelig opførsel til politiets antiterrorenhed. Det var på den baggrund, at politiet blev advaret om, at der kunne være noget i gære i drengens familie.

Ifølge The Telegraph fandt politiet i Lancashire ingen tegn på, at drengens familie skulle have nogen form for sympati med terrorister.

»Der blev ikke fundet noget bekymrende, og vi har ikke gjort mere ved sagen,« lyder det fra politiet.

Drengens familie kræver nu ifølge BBC en undskyldning fra politiet og skolen over den uberettigede mistanke.

Muslimsk familie nægtet indrejse i USA - børnene ville til Disneyland

Muslimske organisationer i Storbritannien har på det seneste udtrykt bekymring over, at de mange antiterrorlove og -tiltag kan gøre livet sværere for muslimske medborgere.

I december sidste år skabte det røre i hele landet, at en muslimsk familie på 11 personer blev stoppet i lufthavnen på vej til Los Angeles og Disneyland og blev nægtet at gå om bord på flyet uden at få oplyst hvorfor.

Den pågældende familie er dog overbevist om, at religion og etnicitet har spillet en afgørende rolle.

»De tror, at alle muslimer udgør en trussel. Jeg har aldrig været så flov i mit liv. Jeg arbejder her. Jeg har en forretning her. Men vi er blevet fremmedgjort,« sagde en af de voksne medrejsende, Mohammad Tariq Mahmood, til Daily Mail og tilføjede, at ingen i familien nogensinde havde været på kant med loven.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her