*

Europa

EU-Parlamentet vil diskutere den danske asylpolitik

EU-Parlamentet afviser at arrangere en hastedebat i plenarsalen om den danske asylpolitik i denne uge.

Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg ventes på mandag at diskutere de nye danske asyllove, der har fået international opmærksomhed på grund af debatten om at tage smykker og andre værdier fra asylansøgere.

Det er dog stadig uvist, om den danske regering bliver inviteret til at møde op i parlamentsudvalget på mandag for at forklare den danske politik over for folk, der flygter fra krig og fattigdom.

EU-Parlamentet har onsdag afvist at arrangere en hastedebat i plenarsalen om den danske asylpolitik allerede i denne uge, hvilket især den grønne gruppe i parlamentet ellers har presset på for at få.

Belgieren Philippe Lamberts, der er medformand for den grønne gruppe, siger, at mange ikke har lyst til at tale om situationen i Danmark.

Men det handler om både EU's og parlamentets troværdighed at sørge for at behandle alle lande ens, mener han.

- I går (tirsdag, red.) brugte vi meget passende en hel del tid på situationen i Polen, og tidligere har vi passende brugt en hel del tid på situationen i Ungarn, siger Philippe Lamberts.

- Nu har vi en situation, der udvikler sig i Danmark, og det kræver, at vi også diskuterer den, siger han.

Formanden for EU-Parlamentets største gruppe, den konservative Manfred Weber, siger, at de danske regler behandler asylansøgere og danskere ens, for danskere, der har penge, har heller ikke automatisk ret til visse sociale ydelser.

- Hvis vi begynder at optræde som en slags superparlament og blander os i et lands egne sager, hver gang der bliver vedtaget nye love, så forvolder vi skade og sætter det europæiske projekt på spil. Vi respekterer det danske parlaments beslutninger, siger Manfred Weber.

EU-parlamentsmedlem Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti opfordrer Europaparlamentet til at blande sig helt uden om dansk lovgivning på et område, hvor Danmark i øvrigt har et EU-forbehold.

- Det vil være en helt urimelig magtdemonstration fra Europaparlamentet, hvis man begynder at gribe ind i den interne danske lovgivningsprocedure, siger han under debatten i parlamentet i Strasbourg.

- Måske skulle vi respektere det nationale demokrati frem for at lege overdommere hernede og vurdere, hvad der er godt og dårligt i enkelte medlemsstater, siger Anders Vistisen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her