Europa

Sverige vil sende marokkanske gadebørn tilbage

Der er omkring 800 unge drenge fra Marokko og andre nordafrikanske lande i Sverige, vurderer myndighederne.

Den svenske regering vil samarbejde med Marokko om at få bragt hundredvis af marokkanske gadebørn, som befinder sig i Sverige, tilbage til deres eget land.

- Vi er enige om, at vi har et fælles problem at løse, og at vi må finde frem til en måde at få identificeret disse unge mennesker og få dem bragt tilbage, siger Sveriges socialdemokratiske indenrigsminister, Anders Ygeman, til TT.

Udmeldingen kommer, efter at han tirsdag førte drøftelser med talsmanden for Marokkos parlament.

Der er omkring 800 unge drenge fra Marokko og andre nordafrikanske lande i Sverige, vurderer de svenske myndigheder.

Jeg håber, at vi hurtigt kan få nedsat en komité med repræsentanter fra både Marokko og Sverige, siger Anders Ygeman.

Den svenske regering sagde fredag, at man ikke vil anerkende Vestsahara, som er besat af Marokko.

Sverige er kommet i marokkansk modvind

Marokko har dog ikke glemt, at de svenske regeringspartier tidligere har været positive over for Vestsaharas selvstændighed.

Anders Ygeman siger, at han ikke ved, om den svenske regerings besked om Vestsahara har bidraget til, at Marokko i modsætning til tidligere nu er indstillet på at diskutere gadebørnenes hjemvenden.

Sveriges holdning til spørgsmålet om Vestsahara - et landområde, Marokko har besat og gør krav på - har tidligere udløst diplomatiske kriser mellem Stockholm og Rabat.

Marokko truer med svensk boykot

Åbningen af Marokkos første Ikea-varehus blev sidste år udskudt på grund af den tidligere svenske linje.

Vestsahara var en spansk koloni frem til 1975. Da spanierne trak sig ud af kolonien, besatte Marokko og Mauretanien området. Siden har Mauretanien forladt området, men Marokko holder stadig to tredjedele af Vestsahara besat.

/ritzau/TT
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her