*

Europa

Løsladt flygtningehjælper: Havde aldrig troet det ville ske

Salam Aldeen, der lige er blevet løsladt i Grækenland, er i chok og forstår ikke, hvorfor han blev anholdt.

- Jeg havde aldrig nogensinde i mit liv troet, at sådan noget her ville ske. Det har været de længste døgn i mit liv, fortæller 33-årige Salam Aldeen, der lørdag aften blev løsladt fra fængslet i Grækenland efter tre døgn.

Sammen med 24-årige Mo Abassi blev han natten til torsdag anholdt og anklaget for menneskesmugling ud for den græske ø Lesbos. Her hjælper han sammen med organisationen Team Humanity bådflygtninge.

Torsdag aften fik organisationen nys om, at flere både med flygtninge var ved at synke. derfor sejlede Salam Aldeen ud for at komme dem til undsætning.

- Pludseligt kommer der et kæmpe, militært skib mod os. Hvis ikke jeg havde bakket, så var vi blevet sejlet over, siger Salam Aldeen og fortsætter:

- 10 minutter efter bliver vi opbragt af kystvagten og anholdt. 13 timer før reddede vi 51 menneskeliv, mens kystvagten så på, uden at vi blev anholdt.

Han ved stadig ikke, hvorfor den græske kystvagt pludseligt valgte at anholde ham, selv om han i månedsvis har arbejdet i området.

- De var meget aggressive over for os. Vi forstår det slet ikke. Vi laver deres arbejde for dem og havde lige reddet liv i havet. Vi ved ingenting, siger Salam Aldeen.

Anholdte danskere er løsladt mod kaution i Grækenland

Efter anholdelsen blev han, Mo Abassi og tre spaniere spærret inde i en celle, som Salam Aldeen vurderer til at være på to gange tre meter.

- Der var ingen vask og den lå lige ved siden af et utroligt uhumsk toilet. Det lugtede helt sindssygt. Det var meget beskidte forhold, siger Salam Aldeen.

Salam Aldeen og Mo Abassi er begge løsladt mod kaution. Salam Aldeen må ikke forlade Grækenland, skal møde på den lokale politistation hver uge og stille 10.000 euro i kaution.

- Jeg ville gerne have været hjemme og besøge min mor, men det kan jeg ikke nu. Det er jo fuldstændigt sindssygt. Jeg forstår det simpelthen ikke, siger Salam Aldeen.

Salam Aldeen vil fortsætte arbejdet efter løsladelsen. Det er dog blevet sværere, da myndighederne har konfiskeret hans båd.

- Jeg kommer stadig til at gå ned til kysten og hjælpe dem, der ankommer. Jeg har ikke gjort noget forkert, siger han og fortsætter:

- Vi er i chok over, at vi kan blive behandlet så dårligt, når vi risikerer vores liv for at redde mennesker.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Israel efterlyser opbakning fra EU

Hvis Iran fortsætter med at etablere sig militært, bliver situationen eksplosiv, lyder budskabet fra Israel. Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, mødes mandag med EU’s udenrigs- og udviklingsministre i Bruxelles.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her