*

Europa

781 børn er forsvundet fra norske asylcentre på få år

Red Barnet advarer om, at børn på flugt risikerer at blive udsat for overgreb og menneskehandel.

Ved grænsestationen Storskog ved den norsk-russiske grænse er asylansøgere i de senere måneder strømmet til. Foto: Cornelius Poppe/AP

781 børn er siden 2013 forsvundet sporløst fra asylcentre i Norge, viser tal fra landets udlændingestyrelse.

Af dem er 178 uledsagede, mindreårige asylansøgere, skriver Dagsavisen.

Rekordmange 31.145 personer søgte asyl i Norge sidste år, men af dem er der mange, som forsvinder ud af systemet. Ifølge de seneste tal forsvandt 2.207 asylansøgere fra norske modtagecentre sidste år uden at sige, hvor de tog hen.

Ud af dem var der 301 børn - 73 var kommet til Norge uden deres forældre.

I 2013 og 2014 forsvandt der i alt 480 børn, hvoraf 105 var uledsagede.

Camilla Engeset, specialrådgiver på flygtningeområdet i Red Barnet i Norge, synes, at tallet ligger alt for højt.

- Vi mener, at der er blevet gjort alt for lidt både for at stoppe børnene fra at forsvinde og for at finde børnene igen, når de forsvinder. Det er en stor bekymring, at børn, som kommer til Norge, forsvinder, uden at vi ved, hvad der sker.

- Vi ved, at mange mindreårige, før de kommer til Norge, er meget udsatte i forhold til menneskehandel, vold og overgreb på vej til Europa. Der er en risiko for, at de også er det, efter at de er kommet til Norge, siger Camilla Engeset til Dagsavisen.

Ifølge den norske udlændingestyrelse er der forskellige årsager til, at asylansøgere forsvinder fra modtagecentrene.

Mange rejser til andre europæiske lande for at søge asyl dér, mens en stor del rejser tilbage til deres hjemland eller et nærområde. Men mange vælger også at gå under jorden og leve papirløst i Norge eller andre lande, lyder det.

/ritzau/NTB
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Debat: Opbakning til Jalving
Efter endnu en skarp og realitetsfunderet søndags-Jalving er det på tide at kalde indtrykket af masseindvandringen ved rette navn: en økologisk forstyrrelse af vort habitat/biotop.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her