*

Europa

Europarådet kalder danske asylstramninger ondsindede

Inger Støjberg modtager skarp kritik af ny flygtningelov fra Europarådets menneskerettighedskommissær.

FN's Flygtningehøjkommissariatet bed også mærke i, at Danmark har strammet yderligere for flygtninges adgang. Foto: Mathias Svold

- At ville fratage flygtninge deres værdier er ondsindet og misforstået.

Sådan lyder det fra Nils Muiznieks, der er Europarådets menneskerettighedskommissær, skriver DR Nyheder.

FAKTA: Europarådet kritiserer dansk asylstramning

Han er dybt bekymret over, at Danmark er på vej med stramninger på flygtninge- og asyllovgivningen, og har derfor sendt et brev med kritikken til Inger Støjberg (V), integrations- og udlændingeminister.

DF bøjer sig ikke for europæisk kritik af asylstramninger

Lovforslaget om stramninger blev tirsdag førstebehandlet i folketingssalen, hvor det i første omgang er stemt igennem af regeringen, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance og Socialdemokraterne, der har forhandlet lovgivningen.

Advokat: Kritik fra Europarådet skader Danmarks omdømme

Inger Støjbergs særlige rådgiver, Mark Thorsen, meddeler fredag til Ritzau, at Støjberg ikke vil kommentere sagen.

Europarådet består af 47 lande, der blandt andet har udarbejdet Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Rådets menneskerettighedskommissær finder nogle aspekter af lovforslaget særligt bekymrende.

For det første retter Europarådet kritik mod, at familier skal vente tre år, før de kan blive genforenet med deres nærmeste ved hjælp af familiesammenføringen.

Dernæst finder rådet det problematisk, at man fratager flygtninge deres værdigenstande, og det bliver også kritiseret, at Danmark fremover kun vil tage kvoteflygtninge, der har "integrationspotentiale".

Det er ikke første gang det internationale samfund retter et kritisk blik mod de danske flygtningestramninger.

Schweiz har beslaglagt flygtninges smykker i ti år

FN's Flygtningehøjkommissariatet bed også mærke i, at Danmark har strammet yderligere for flygtninges adgang.

- Regeringens forslag sigter åbenlyst mod at sende et signal om at gøre det "mindre attraktivt" for folk at søge asyl i Danmark, og det er en dybt bekymrende reaktion på de humanitære behov, skriver Flygtningehøjkommissariatet på sin hjemmeside.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her