Europa

Medier: Tyskere og nordmænd såret i eksplosion i Istanbul

Mindst 10 meldes dræbt ved eksplosionen i et populært turistområde.

Der er angiveligt seks tyskere, en nordmand og en peruaner blandt de sårede i den eksplosion, der tirsdag formiddag rystede den centrale Sultanahmet-plads i Istanbul og efterlod ti mennesker døde. Det rapporterer flere tyrkiske medier.

Samtidig oplyser en talsmand fra et turistselskab til Reuters, at der netop var en gruppe tyske turister i området, da eksplosionen skete.

Tyske myndigheder har ikke bekræftet oplysningerne, men det tyske udenrigsministerium opfordrer tyske statsborgere til at undgå turistområder og offentlige forsamlinger i Tyrkiets største by, skriver dpa.

Liveblog: Eksplosion i Istanbul

Det norske udenrigsministerium bekræfter ifølge nyhedsbureauet NTB, at en nordmand blev lettere såret i eksplosionen. Nordmanden bliver behandlet på et lokalt hospital.

Tidligere rapporterede den tyrkiske avis Radikal ifølge nyhedsbureauet Tass, at ni af de ti dræbte i eksplosionen er tyskere. At der skulle være udenlandske statsborgere blandt de dræbte er ikke bekræftet fra officielt hold.

Ifølge guvernøren i Istanbul er ti mennesker dræbt og 15 såret.

Erdogan: Syrisk selvmordsbomber menes at stå bag bombe

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at en syrisk selvmordsbomber formodes at stå bag bombeanslaget, skriver Reuters.

To tyrkiske unavngivne sikkerhedskilder siger til Reuters, at der er stor sandsynlighed for, at militante fra Islamisk Stat (IS) står bag eksplosionen.

Reuters citerer vidner og politi på stedet for, at de har set legemsdele spredt på pladsen efter eksplosionen, der var så kraftig, at den kunne høres i de omkringliggende områder.

Tyrkiets mediumråd har ifølge dpa indført et midlertidigt forbud mod tv-stationers dækning af eksplosionen efter ordre fra ministerpræsident Numan Kurtulmus.

Sultanahmet-pladsen er beliggende i et populært turistområde med flere seværdigheder som Den Blå Moské og det byzantinske monument Hagia Sophia.

Tyrkiet har de seneste måneder været ramt af en bølge af dødelige angreb.

I oktober detonerede to selvmordsbombere midt i en folkemængde ved en fredsdemonstration i landets hovedstad, Ankara, og dræbte 103 mennesker.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her