*

Europa

Sverige: Storcenter lukket efter bombetrussel

Truslen blev indtelefoneret mod det center, hvor to mennesker i august sidste år blev knivdræbt.

Det var i Ikea i Västerås, at to mennesker i august sidste år blev dræbt ved et knivangreb. Nu er Ikea blevet udsat for en bombetrussel, og centerledelsen har valgt at lukke alle butikker resten af søndag. Foto: Peter Kruger/AP

Søndag eftermiddag er det svenske storcenter Erikslund og det nærliggende Ikea blevet evakueret på grund af en bombetrussel.

Ikea og alle andre butikker i centret er nu lukket for alle kunder, skriver Aftonbladet.

»Der blev indtelefoneret en trussel, og vi valgte at foretage det sikre valg og evakuere lokalerne,« siger Johanna von Wowern, der er pressechef hos politiet i byen Västerås, hvor centret ligger.

Der er ingen tegn på nogen eksplosioner, og man har ifølge de svenske medier indtil nu ikke fundet nogen sprængstoffer i bygningerne. Imidlertid er der et stort område, der skal undersøges, og derfor har politiet og storcenterets ledelse besluttet at holde alle butikker lukket resten af dagen.

Erikslund Shopping Center och IKEA Västerås har utrymts och kommer ej öppna mer i dag. Polisen har tagit över arbetet på plats och vi återkommer så snart vi har mer information.Posted by IKEA Västerås on Sunday, January 10, 2016

Bomberydderne er ifølge Johanna von Wowern ikke blevet tilkaldt, idet der ikke er fundet nogen bombelignende genstand - man har kun truslen at gå ud fra.

Søndag eftermiddag skriver Ikea i et Facebook-opslag, at det nu lader sine kunder returnere til parkeringskælderen for at hente deres biler.

Svenske butikker sætter vagter ind efter Ikea-drab

Det var også i Ikea i Erikslund-centeret i Västerås, at to mennesker i august blev dræbt ved et knivangreb. En 36-årig asylansøger fra Eritrea blev i oktober byretten i Västerås idømt fængsel på livstid for drabene.

Västerås ligger omkring 100 kilometer nordvest for Stockholm.

Evakueringen er den anden i Sverige i løbet af de seneste 12 timer. Søndag formiddag blev lufthavnen Skavsta i Nyköping evakueret, efter at man fandt en mistænkelig væske med spor af eksplosiver i en taske. Lufthavnen var evakueret i flere timer, inden den ved 14-tiden igen blev åbnet.

Tasken tilhørte ifølge SVT en kvinde i 70'erne, som var på vej til Polen. Efter et forhør og en undersøgelse af væsken, som viste, at der alligevel ikke var fare på færde, blev kvinden løsladt og fik lov til at rejse videre.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her