*

Europa

Antallet af overgreb stiger: Op mod 500 aggressive mænd skabte kaos ved diskotek i Bielefeld

Politiet i Bielefeld nævnte ikke urolighederne i deres rapport fra nytårsaften - nu bekræfter man, at der har været tumult.

Som dagene går, dukker der flere sager op om overfald, overgreb og tyverier i Tyskland.

Senest skriver avisen Westfalen-Blatt, at der også i byen Bielefeld i det nordvestlige Tyskland har været tumult, efter at en gruppe på op mod 500 mænd forsøgte at skaffe sig adgang til diskoteket Elephant Club.

Også meldinger om overgreb i Østrig og Schweiz

Politiet i Bielefeld har over for avisen bekræftet, at man nytårsnat fik flere anmeldelser om seksuelle overgreb, hvor kvinder blev berørt overalt på kroppen, bl.a. på kønsdelene, som det også skete i Köln og flere andre større byer.

»Blandt mændene var der en betydelig og uforudsigelig aggressivitet rettet mod sikkerhedsstyrkerne,« lyder det i en udtalelse fra politiet, som nu har øget sikkerheden for at være på forkant med lignende situationer.

Tysk minister: Masseovergrebene i Köln var planlagte og koordinerede

De mange unge mænd var så voldsomme, at vagterne på diskoteket Elephant Club måtte bruge vold mod de mange mænd for at få dem væk fra klubben.

På Elephant Clubs hjemmeside kan man se billeder af en gruppe af mennesker, som er forsamlet og fyrer fyrværkeri af uden for klubben. Lokalavisen Neue Westfälische citerer en rapport skrevet af den ansvarlige fra diskotekets vagtfirma, hvori der står, at der var tale om »et usædvanligt højt antal arabiskkalende mænd« som var fulde og opførte sig voldeligt over for især kvinder, hvorefter vagterne måtte hjælpe ofrene med at komme væk.

»Pludselig var jeg fanget. Overalt var der mænd, som kyssede mig på panden, på kinderne og på munden,« siger en 23-årig kvinde fra Bielefeld til Neue Westfälische.

Der Bericht eines Disko-Sicherheitschefs beschreibt dramatische Szenen aus der #Silvester-Nacht auf dem Bielefelder #Boulevard.Posted by Neue Westfälische on Saturday, January 9, 2016

Politiet i Bielefeld har dog ikke bekræftet oplysningen om, at de mange mænd skulle være af arabisk herkomst.

Det har tidligere været fremme, at der var uroligheder i stil med dem i Köln nær banegården i Bielefeld, men omfanget og antallet af forsamlede mænd har ikke været kendt. I lighed med i Köln rapporterede politiet i Bielefeld ikke i første omgang om urolighederne - i stedet var det øjenvidner, der tidligere på ugen tippede lokale medier om forbrydelserne.

Mens der stadig kommer nye oplysninger om overgreb frem, er efterforskningen af de 379 sager om tyverier og overgreb i Köln i fuld gang. Hvem gerningsmændene er, og hvor de kommer fra, er fortsat ved at blive undersøgt.

Senest har politiet i Köln ifølge de tyske medier Kölner Stadt-Anzeiger og Der Spiegel sporet »talrige« stjålne mobiltelefoner fra nytårsnat til steder i eller omkring flere asylcentre. Der er desuden blevet foretaget flere anholdelser af mænd, som er under mistanke for at have deltaget i forbrydelserne. Nogle af dem er dog blevet løsladt igen på grund af manglende beviser.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er antallet af anmeldelser i diverse byer nu oppe over 500.

Tysk politi fordobler antallet af sager fra nytårsnat i Köln

Forbundskansler Angela Merkel har efter overgrebene varslet, at man vil stramme udlændingelovene og bl.a. skærpe udvisningsreglerne.

»Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her,« sagde kansleren ifølge nyhedsbureauet dpa under et pressemøde lørdag.

Fra partierne Die Linke og Die Grüne lyder der advarsler mod at stramme reglerne for meget efter de mange overfald og tyverier.

»Disse meldinger er uoprigtige og tilskynder til mere vrede og hetz mod flygtninge fra højrefløjen,« siger partiformand Simone Peter fra Die Grüne til Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Flere af de mistænkte for overgrebene i Köln er blevet identificeret som asylansøgere.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

3 mia. kr. for at reklamere for en gammel bog

Et kæmpestort, nyt museum for Biblen byder på enhver tænkelig vinkel af den hellige bog. Man kan gå på vandet, tage et smut til det gamle Nazaret eller flyve en tur over den amerikanske hovedstad.
TV anbefaler
Analyse
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her