Antallet af overgreb stiger: Op mod 500 aggressive mænd skabte kaos ved diskotek i Bielefeld

Politiet i Bielefeld nævnte ikke urolighederne i deres rapport fra nytårsaften - nu bekræfter man, at der har været tumult.

Som dagene går, dukker der flere sager op om overfald, overgreb og tyverier i Tyskland.

Senest skriver avisen Westfalen-Blatt, at der også i byen Bielefeld i det nordvestlige Tyskland har været tumult, efter at en gruppe på op mod 500 mænd forsøgte at skaffe sig adgang til diskoteket Elephant Club.

Politiet i Bielefeld har over for avisen bekræftet, at man nytårsnat fik flere anmeldelser om seksuelle overgreb, hvor kvinder blev berørt overalt på kroppen, bl.a. på kønsdelene, som det også skete i Köln og flere andre større byer.

»Blandt mændene var der en betydelig og uforudsigelig aggressivitet rettet mod sikkerhedsstyrkerne,« lyder det i en udtalelse fra politiet, som nu har øget sikkerheden for at være på forkant med lignende situationer.

De mange unge mænd var så voldsomme, at vagterne på diskoteket Elephant Club måtte bruge vold mod de mange mænd for at få dem væk fra klubben.

På Elephant Clubs hjemmeside kan man se billeder af en gruppe af mennesker, som er forsamlet og fyrer fyrværkeri af uden for klubben. Lokalavisen Neue Westfälische citerer en rapport skrevet af den ansvarlige fra diskotekets vagtfirma, hvori der står, at der var tale om »et usædvanligt højt antal arabiskkalende mænd« som var fulde og opførte sig voldeligt over for især kvinder, hvorefter vagterne måtte hjælpe ofrene med at komme væk.

»Pludselig var jeg fanget. Overalt var der mænd, som kyssede mig på panden, på kinderne og på munden,« siger en 23-årig kvinde fra Bielefeld til Neue Westfälische.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Politiet i Bielefeld har dog ikke bekræftet oplysningen om, at de mange mænd skulle være af arabisk herkomst.

Det har tidligere været fremme, at der var uroligheder i stil med dem i Köln nær banegården i Bielefeld, men omfanget og antallet af forsamlede mænd har ikke været kendt. I lighed med i Köln rapporterede politiet i Bielefeld ikke i første omgang om urolighederne - i stedet var det øjenvidner, der tidligere på ugen tippede lokale medier om forbrydelserne.

Mens der stadig kommer nye oplysninger om overgreb frem, er efterforskningen af de 379 sager om tyverier og overgreb i Köln i fuld gang. Hvem gerningsmændene er, og hvor de kommer fra, er fortsat ved at blive undersøgt.

Senest har politiet i Köln ifølge de tyske medier Kölner Stadt-Anzeiger og Der Spiegel sporet »talrige« stjålne mobiltelefoner fra nytårsnat til steder i eller omkring flere asylcentre. Der er desuden blevet foretaget flere anholdelser af mænd, som er under mistanke for at have deltaget i forbrydelserne. Nogle af dem er dog blevet løsladt igen på grund af manglende beviser.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er antallet af anmeldelser i diverse byer nu oppe over 500.

Forbundskansler Angela Merkel har efter overgrebene varslet, at man vil stramme udlændingelovene og bl.a. skærpe udvisningsreglerne.

»Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her,« sagde kansleren ifølge nyhedsbureauet dpa under et pressemøde lørdag.

Fra partierne Die Linke og Die Grüne lyder der advarsler mod at stramme reglerne for meget efter de mange overfald og tyverier.

»Disse meldinger er uoprigtige og tilskynder til mere vrede og hetz mod flygtninge fra højrefløjen,« siger partiformand Simone Peter fra Die Grüne til Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Flere af de mistænkte for overgrebene i Köln er blevet identificeret som asylansøgere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.