Europa

Hvad dukker op, når man dræner en kanal for 90.000 kubikmeter vand?

En kanal i Paris er blevet drænet for vand for første gang i 15 år. En række uventede og bizarre objekter er i den forbindelse dukket op.

Et utal er cykler er bare nogle af de ting, man har fundet ved dræningen af Saint-Martin-kanalen i Paris. Foto: Michel Euler/AP

Den populære Saint-Martin-kanal i Paris er onsdag færdig med at blive drænet for omkring 90.000 kubikmeter vand.

Kanalen er blevet drænet for vand, da kanalens fire slusekamre skal vedligeholdes.

Arbejdet med at tømme kanalen begyndte mandag, hvor man tømte kanalen for vand, indtil der blot stod 50 cm tilbage.

Herefter fik omkring 12 kommunalarbejdere til opgave at indfange de 4,5 tons ørreder og karper, der normalt holder til i Saint-Martin-kanalen.

Fiskene skulle indfanges, så de kunne blive flyttet, i de tre måneder vedligeholdelsen af Saint-Martin-kanalens fire slusekamre finder sted. Foto: Michel Euler/AP

Senest kanalen blev drænet var i 2001. Dengang fandt man ifølge Daily Mail bl.a. et toilet, et badekar, et par granater fra Anden Verdenskrig samt masser af cykler, motorcykler, guldmønter og rullestole. Der blev sågar også fundet en bil i kanalens plørede vand.

I år har man indtil videre bl.a. fundet et utal af flasker, gamle cykler og motorcykler. Derudover er der blevet fundet en pistol, som er blevet overleveret til politiet.

Den 4,5 km. lange kanal blev bygget efter ordre givet i 1802 af Napoleon Bonaparte og var først færdig i 1825. Oprindeligt blev kanalen brugt til at levere drikkevand til den voksende befolkning og transport af varer.

I dag er kanalen en populær destination for de lokale samt turister. Flere turistbåde sejler på den smalle kanal og langs kanalen ligger der adskillige barer og restauranter.

Ulempen, ved at området omkring kanalen er blevet populært, ses i mængden af affald, der bliver smidt i kanalen. I 2001 fandt man intet mindre end 40 tons efterladenskaber, som var blevet smidt i kanalen. Hvor meget affald, man samlet set har fundet ved dræningen af kanalen i år, er endnu uvist.

Foto Hvad gemmer der sig i Saint-Martin-kanalen i Paris?

Viceborgmesteren i Paris med ansvar for miljø, Celia Blauel, bønfalder folk at respektere kanalen, når vedligeholdelsen er overstået.

»Hvis alle lader være med at smide ting i kanalen, kan vi måske svømme i kanalen om et par år, som man gør det i en række andre europæiske byer,« siger hun til Le Parisien.

Ifølge Celia Blauel bliver kanalen drænet for vand med 12 til 14 års mellemrum. Denne gang forventes det at tage tre måneder at reparere kanalens slusekamre og vil samlet set koste Paris 9,5 mio. euro.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her