*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Europa

Norges regering vil have Europas strengeste asylpolitik

Alle asylansøgere, der kommer fra et andet nordisk land, skal kunne afvises ved Norges grænse.

Norges indvandrings- og integrationsminister, Sylvi Listhaug. Arkivfoto: Haakon Mosvold Larsen/AP

Norge kan næste år forvente at modtage mellem 10.000 og 100.000 flygtninge og migranter, og det er grunden til, at den norske regering tirsdag foreslog 40 stramninger af asylpolitikken.

Det siger indvandringsminister Sylvi Listhaug.

- Ja, vi vil få en asylpolitik, som er en af de strengeste i Europa, siger ministeren.

Hun vil have, det skal være mindre attraktivt at søge asyl i Norge, og regeringen lægger derfor op til, at asylsøgerne skal stilles ringere end hidtil på flere områder.

Befolkningerne bliver i stigende grad kritiske over for flygtninge

Sylvi Listhaug, der er fra Fremskrittspartiet, siger, at regeringen blandt andet foreslår, at alle asylsøgere, der kommer fra et andet nordisk land, skal kunne afvises ved grænsen. I forslaget henvises der til, at Sverige har indført lignende bestemmelser.

Et andet forslag vil skærpe reglerne for familiesammenføring. Det vil for den enkelte flygtning kræve mindst fire års arbejde eller uddannelse i Norge.

Ansøgning om familiesammenføring skal kunne afslås, hvis en udlænding ikke har permanent opholdstilladelse i Norge.

Andre dele af oplægget går ud på, at en person først skal kunne få permanent opholdstilladelse i Norge efter fem år - i stedet for de nuværende tre år.

Flere asylansøgere i Norge forsøger at få to identiteter

Når det gælder uledsagede flygtningebørn, så skal de sikres beskyttelse, til de bliver 18 år. Herefter skal myndighederne på ny vurdere, om de opfylder betingelserne for beskyttelse eller permanent ophold.

Definitionen af flygtninge skal også gøres snævrere, hvilket indebærer, at færre får ret til pension og sociale ydelser. De, som vælger at rejse, skal efterlade fingeraftryk og foto, og deres oplysninger vil blive gemt i 10 år.

Udspillet får kritik fra blandt andre Den Norske Organisation for asylsøgere (NOAS) og Kristeligt Folkepartis leder, Knut Arild Hareide.

- Vi er ved at tage stilling til forslagene, men allerede nu kan vi sige, at flere forslag er problematiske, og at de vil hæmme integrationen, siger Hareide til avisen Verdens Gang.

- Den Svenske Integrationsminister, Morgan Johansson, ønsker ikke at kommentere det norske asylforslag.

/ritzau/NTB
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Blog: Gør det rigtige: Send regeringen på wellness-ophold

Annika Smith
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her