Annonce
Europa

Her er Sveriges nye super-ubåd

Det svenske søværn investerer over 6 mia. danske kroner i to nye krigsmaskiner til havbunden.

Byggeriet af Sveriges to nye ubåde, A26, er nu gået i gang på Saab Kockums værft i Karlskrona.

Ordren fra det svenske forsvarsministerium har en værdi på over 6 mia. danske kroner.

Saab Kockum A26 betegnes af værftet som verdens mest moderne ubåd. Den er bygget primært til operationer i kystnære egne, men kan dykke ned til dybder under 200 meter.

A26 er konstrueret til at få udskiftet moduler, alt efter hvilke operationer den skal indsættes i. Den kan eksempelvis have en sluse, så seks elitesoldater kan dykke direkte ud i havet og gå på land hos fjenden.

Mulighederne er mange. Foruden almindelige krigsoperationer med f.eks. minering og angreb på andre ubåde og skibe, kan A26 bruges til rekognoscering ved fjendens kyster.

Skjult under havoverfladen kan ubådene således opsnappe elektronisk kommunikation hos modparten.

Motoren er en dieselmotor med et særligt udstødningssystem, der ikke behøver luft. Den er konstrueret til ikke at efterlade det mindste varmespor, hvilket - sammen med sit design - ifølge producenten gør A26 stort set umulig at finde for fjenden.

De 26 besætningsmedlemmer kan være af sted i mere end 45 dage ad gangen, og ubåden kan dykke uafbrudt i mere end 18 dage.

Leveringen af de to milliardbyggerier ventes i 2022.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her