Europa

Frankrig slutter sig til USA i Syrien med kampfly mod IS

Først sender Hollande rekognosceringsfly ind over Syrien, og snart er Frankrig klar med bombefly mod IS.

François Hollande slår fast, at franskmændene ikke vil sende soldater ind i Syrien. USA, som leder koalitionen, har også afvist "støvler på landjorden". Foto: AP

Frankrig vil udvide militære angreb på Islamisk Stat til også at omfatte luftangreb på gruppens medlemmer og stillinger i Syrien, siger præsident François Hollande.

- Jeg har bedt forsvarsministeren om fra i morgen at sende rekognosceringsfly ind over Syrien med henblik på at planlægge luftangreb på Daesh (Islamisk Stat, red.), siger Hollande på en pressekonference i Paris.

Hidtil har Frankrig - som Danmark - kun bidraget til kampen mod IS med kampfly i Irak, da den irakiske regering har efterspurgt militær støtte.

Styret i Syrien har ikke bedt amerikanerne og de øvrige koalitionsmedlemmer om at kaste bomber mod IS. USA har bombet IS i Syrien siden september 2014.

François Hollande slår fast, at franskmændene ikke vil sende soldater ind i Syrien. USA, som leder koalitionen, har også afvist "støvler på landjorden".

Det vil ifølge den franske præsident være urealistisk, da Frankrig dermed vil blive det eneste land, og soldaterne risikerer at blive "forvandlet til en besættelsesstyrke".

- Så det ønsker vi ikke. De regionale styrker må tage ansvar. Frankrig, derimod, vil arbejde på politiske løsninger, siger François Hollande.

Rusland til USA: Vi sender stadig våben til Syrien

Også den britiske regering overvejer angiveligt at sende kampfly til Syrien, men det kræver, at premierminister David Cameron får opbakning i parlamentet.

Cameron fik for to år siden nej til et sådant forslag.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Alle skal føle sig hjemme i den danske folkeskole

Dorte Lange, Næstformand i Danmarks Lærerforening
Det er afgørende for vellykket integration, at vi bliver meget bedre til at inkludere indvandrerbørn i folkeskolen. Det kræver bl.a. et opgør med, hvad det vil sige at være dansk.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her