Annonce
Europa

Storbritannien giver markant færre eritreere asyl

Asylafslag til eritreanere er faldet markant i Storbritannien, blandt andet på grund af udskældt dansk rapport

Det er blevet sværere for asylansøgere fra Eritrea at få asyl i Storbritannien, og årsagen til det skal muligvis findes i en omstridt dansk rapport om forholdene i det østafrikanske land, skriver avisen The Guardian.

Hvor det i første kvartal var 73 procent af asylansøgerne fra Eritrea, der fik lov til at blive i Storbritannien, var det tal i andet kvartal faldet til 34 procent, oplyser avisen på baggrund af tal fra det britiske indenrigsministerium.

Ifølge The Guardian kan udviklingen hænge sammen med, at indenrigsministeriet i marts justerede sine retningslinjer for asyl til flygtninge fra Eritrea. Det skete blandt andet med henvisning til en omstridt dansk rapport fra Udlændingestyrelsen.

Udlændingestyrelsen udsendte sin rapport tilbage i 2014, og den var oprindeligt grundlaget for en ny, strammere dansk praksis over for flygtninge fra Eritrea.

Men efter voldsom international kritik af rapporten, og efter at centrale embedsmænd undsagde den, blev stramningen taget af bordet, og dele af rapporten bliver ikke længere brugt af de danske myndigheder.

Men den danske regering trak aldrig officielt rapporten tilbage, og tidligere justitsminister Mette Frederiksen (S) sagde i april, at hun mente, at det måtte være op til andre landes myndigheder selv at læse det samlede danske arbejde.

Nu ser det altså ud til, at den britiske brug af rapporten har konsekvenser, og det vækker kritik blandt menneskerettighedsorganisationer.

- Vi er chokerede og oprigtigt forfærdede over, at Storbritannien træffer beslutninger om liv og død baseret på en rapport, der er blevet miskrediteret og information, der ikke er verificeret, siger Lisa Doyle fra ngo'en Refugee Council til The Guardian.

FN har for nylig offentliggjort en rapport om brud på menneskerettighederne i Eritrea, og den indeholder en detaljeret gennemgang af, hvordan Eritrea under lederen Isaias Afwerkis jernhånd de sidste 22 år har skabt et undertrykkende system.

FN beskriver, at folk rutinemæssigt anholdes uden grund, fængsles, torteres, dræbes eller forsvinder, og at værnepligt uden ende tvinger mange til at arbejde under slavelignende forhold i hæren og på statslige arbejdspladser.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her