*

Europa

Dansk leder af 'Kaldet Til Islam': "Jeg føler med alle de muslimer verden rundt, som har følt sig krænket af tegningerne"

Lederen af den danske afdeling af 'Kaldet Til Islam', Abu Ubaydillah, viser sin støtte på Facebook. Men ikke til ofrene.

Kort tid efter det voldsomme terrorangreb på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, var den kontroversielle leder af den islamiske organisation 'Kaldet Til Islam', Abu Ubaydillah, ved tasterne.

Først slog han en nyhedsartikel op på sin profil, hvor det fremgik, at der var flere døde under skyderiet i Frankrig. Han supplerede opslaget med en glad smiley. 

Døde: Frankrig mister nogle af sine skarpeste tegnere

Kort efter skrev han følgende på sin profil:

"Jeg vil gerne bruge dette opslag til at tage afstand fra alle de tegninger, som Charlie Hebdo har tegnet af vores elskede Profet, og jeg føler med alle de muslimer verden rundt, som har følt sig krænket af tegningerne," skriver han.

Abu Ubaydillah har tidligere været i mediernes søgelys, da han truede formanden for den Dansk Syriske Forening, Mohammad Mahfoud, med at han skulle halshugges, fordi han ifølge ham var vantro.

Rundt om i verden ser man ifølge IS-kender og forfatter J. M. Berger mange reaktioner blandt IS-medlemmer og støtter.

Video: Tidligere PET-chef: Truslen vil vare mange år endnu

Ifølge J. M. Berger har der de seneste dage været stor aktivitet på Twitter, hvor flere IS-støtter har annonceret, at der var "gode nyheder på vej, for brødrene i Europa".

Han påpeger også, at flere fremtrædende medlemmer af terrorgruppen viser større interesse for dette angreb, end de gjorde for angrebet i Sydney.

Yderligere har han opdaget, at islamister verden over angiveligt bliver opfordret til at kapre hashtagget #charliehebdo og udsende IS-propaganda via det. Opfordringerne kommer igen fra IS-topledere på Twitter.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her