Europa

Chauffør har påkørt og kvæstet 10 personer på fransk julemarked

Fører af hvid varevogn råbte ifølge øjenvidner "Allah er størst", før han stak sig selv efter påkørsel.

Mindst 10 personer blev kvæstet, flere af dem alvorligt, da en mand i en varebil mandag påkørte en menneskemængde på et julemarked i den franske by Nantes.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP stak chaufføren efterfølgende sig selv med en kniv, og han skulle være alvorligt såret.

Lokalavisen Ouest France, som citerer en politimand og et øjenvidne, skriver, at føreren af den hvide varebil råbte "Allah er størst", før han stak sig selv.

Episoden sker blot 24 timer efter, at en tilsyneladende sindsforvirret bilist søndag pløjede ind i en menneskemængde i byen Dijon i det østlige Frankrig.

11 mennesker blev kvæstet ved den hændelse, heraf to alvorligt.

Bilist pløjede ind i menneskemængde i Frankrig

Den 40-årige gerningsmand fra søndagens episode er tilsyneladende ude af balance og er blevet indlagt på et psykiatrisk hospital, sagde en kilde tæt på efterforskningen efterfølgende.

En anden kilde siger, at bilisten ifølge øjenvidner råbte "Allahu akbar" (Gud er størst), og at han handlede "for Palæstinas børn", da han påkørte menneskemængden.

Lørdag blev en franskmand, som var konverteret til islam, skudt og dræbt, efter han angreb tre politifolk med en kniv i byen Joue-les-Tours.

Denne mand råbte også "Allahu akbar", da han gik til angreb.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her