Europa

Panorama: Se 686 meter udsmykket Berlinmur

Vi har taget og samlet 360 fotos af den mest kendte rest af muren. Se resultatet her.

East Side Gallery er den største og mest kendte rest af Berlinmuren - 1.316 meter beton, som smyger sig parallelt med floden Spree og er udsmykket af 118 kunstnere fra 21 lande.

Kunstværkerne på muren handler alle om glæden ved Murens fald og overvindelsen af ​​jerntæppet i Europa efter forfølgelse, spionage og undertrykkelse. Galleriet har over 3 millioner besøgende om året.

Fotograf Malene Korsgaard Lauritsen har for Jyllands-Posten fotograferet 686 meter af muren og sat dem sammen til collagen herunder (af tekniske årsager er den delt i otte dele). I alt 360 fotos har hun splejset sammen for at give et indtryk af kunstværket.

Tryk på pilesymbolet (lille eller stor pil for lille eller stort format) og træk i billedet eller zoom for at gå på opdagelse i kunstværkerne på muren.

 

 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Om temaet

For 25 år siden brød kommunismen sammen i Østeuropa. Berlinmurens fald den 9. november blev symbol på afslutningen af Den Kolde Krig og Europas deling i øst og vest.


 

Annonce
Interaktive grafikker
Annonce
Redaktionen anbefaler
Fotoserier
Guld fra arkivet - 2009 & 1994
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her