Politiet: Der er stadig løse tråde om "John Smith"

Dna-test skal bekræfte, at tjekkisk par er forældre til manden, der blev fundet i en snedrive i Oslo.

Artiklens øverste billede
Nu kan "John Smith" endelig finde ud af, hvem han er.

Gåden om den mand, der blev fundet i en snedrive i Oslo den 14. december uden hukommelse, lader til at blive løst i aften eller i morgen.

Da manden kort før jul vågnede på hospitalet, huskede han hverken sit navn, hvor han kom fra, eller hvorfor han var i Norge. Han kaldte sig John Smith, forstod fem sprog, bedst tjekkisk, men drømte på engelsk.

Norsk politi kunne ikke finde frem til mandens identitet via Interpol, og derfor offentliggjorde politiet tidligere på ugen et billede af ham. Det gav bid.

Tjekkisk politi fandt frem til et par, som det mener er forældre til "John Smith".

"Jeg har fået at vide, hvad de mener, mit virkelige navn er. Og jeg har fået navnene på dem, som ifølge politiet er mine forældre," siger manden til den norske avis VG.

Venter på dna-test

Nu skal en dna-test afgøre, om forældrene taler sandt. Manden selv kan af gode grunde ikke vide, om parret er hans forældre. Men han mener, der er gode chancer for, at de er det.

"Politiet fortæller mig, at det næsten er 100 pct. sikkert. Det eneste, der mangler, er dna-testen," siger han til VG.

Sammenligningerne af forældrenes og mandens dna burde ligge klar fredag - måske allerede torsdag.

Politiet har hele tiden troet, at manden er midt i 20'erne. Men tjekkisk politi oplyser over for nyhedsbureauet AP, at manden er 36 år gammel.

Det var angiveligt et tjekkisk tip som følge af den store mediebevågenhed, der var årsag til, at politiet kom på sporet af mandens identitet. Onsdag opsøgte det tjekkiske politi forældrene, der kunne bekræfte, at manden var deres søn.

Gåden ikke løst endnu

Men selvom manden finder ud af, hvad han hedder, og hvor han kommer fra, er der stadig løse tråde, som norsk politi skal forsøge at samle.

For hvorfor havnede den tjekkiske mand overhovedet i en snedrive for efterfølgende at vågne op uden hukommelse?

På hospitalet fortalte lægerne "John Smith", at de havde fundet forskellige stoffer i hans krop, som kunne tyde på, at han blev bedøvet inden.

Desuden vågnede han op med mærker på håndleddene, og manden uden hukommelse er ikke i tvivl om, at hans hænder har været bundet sammen, og at han blev udsat for en forbrydelse.

"Jeg var lammet og kunne ikke tale. Mærkerne var så dybe, at det tog flere måneder for sårene at hele," sagde han til norsk TV2 onsdag aften.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen