Flere personer savnes efter lavine i Sverige

Seks hundepatruljer og 30 mænd er i gang med en redningsaktion efter en lavine på Nordalsfjeldet.

Artiklens øverste billede
Rigsgrænsen ligger i det nordlige Sverige nær byen Kiruna.

Både Sverige og Norge har søndag været ramt af laviner.

Først ramte en lavine Nordalsfjeldet ved byen Rigsgrænsen i Sverige og satte et større eftersøgningsarbejde i gang, fordi flere personer kan være blevet fanget i snemasserne.

"Det er ikke sikkert, at de er blevet trukket med, men det er personer, som ikke har givet lyd fra sig," siger vagtchefen ved det lokale politi, Thomas Schäufele, til nyhedsbureauet TT.

Én omkommet i Norge

Ifølge Thomas Schäufele var det en "meget stor lavine" og politiet har sat 30 mænd, seks hundepatruljer og to helikoptere ind for at søge efter eventuelle savnede. Én person er allerede bjærget fra lavinen og meldes uden skader.

Eftersøgningen bliver vanskeliggjort af, at der stadig er stor lavinefare i området,

Senere søndag blev en person i 30-årsalderen ifølge Aftonbladet dræbt i en lavine på den norske side af grænsen, som Rigsgrænsen ligger ved.

Fare for flere laviner

Rigsgrænsen har et skisportsted, der deler navn med byen. Stedet er Sveriges nordligst beliggende skisportsted, og især Nordalsfjeldet er kendt for sine gode offpist-muligheder.

Både på den svenske og den norske del af grænsen er der i området meldinger om udbredt fare for sneskred. Om det er skiløbere, der har udløst lavinerne, eller om det er sket af sig selv, vides ikke.

"Når skredfaren er så stor, kan laviner blive udløst helt naturligt," siger en talsmand for Norsk Folkehjælp, som har været involveret i redningsarbejdet, til NRK.

Eftersøgning indstillet

Sent søndag aften besluttede politiet at afblæse eftersøgningen for natten, fordi der ikke har vist sig nogen tegn på, at mennesker er fanget under sneen, og at medicinske eksperter har afvist, at et menneske kan være fanget levende så længe.

Mandag vil politiet samt civile fjeldreddere igen være på stedet for at foretage yderligere afsøgninger.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen