Annonce
Europa

Dansk togsurfer døde i undergrunden

En 19-årig dansk mand er blevet dræbt i Berlins U-Bahn efter fejlslagen togsurfing.

Danskeren blev fundet død mellem to stationer på Berlins undergrundsbane.

Den farlige leg, hvor unge kravler op på togtage, har kostet en 19-årig dansk mand livet, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

"Den 19-årige mand blev fundet død lørdag morgen efter en ulykke i Berlins undergrundsbane," siger Udenrigsministeriets vagthavende til jp.dk.

Liget af den unge mand blev fundet mellem togstationerne Möckernbrücke og Hallesches Tor i bydelen Kreutzberg i Berlin - efter alt at dømme efter et fejlslagent forsøg på den livsfarlige dille trainsurfing.

Togsurfing er et internationalt fænomen, der i årevis har voldt myndighederne i Berlin problemer og kostet døde og kvæstede. Unge hægter sig dumdristigt fast på ydersiden af togvognene eller læner sig ekstremt ud af åbne togdøre i høj hastighed.

På taget i fuld fart

Eller de gør som den unge dansker i Berlin: Sætter sig på taget af togvogne i fuld fart, hvorved de udsætter sig for ekstrem fare for at blive slynget af toget af lavthængende broer eller fartvinden.

Tysk politi oplyser til Berliner Morgenpost, at manden lørdag morgen var kravlet op på taget af et ventende tog på linje 01, der i Kreuzberg-bydelen fremføres som højbane.

Ifølge Berliner Morgenpost ramte den 19-årige under kørslen derefter en af de mange mindre broer, der fører hen over banelegemet.

Ramt af det næste tog

Han blev slynget fra taget og ned på skinnerne, hvor han lå hårdt kvæstet, indtil han blev påkørt og dræbt på stedet af det efterfølgende tog. Ifølge avisens oplysninger opdagede lokomotivføreren den livløse unge mand, men nåede ikke at bremse toget helt op inden påkørslen.

Togtrafikken på banestrækningen var afbrudt i timevis, mens oprydningsarbejdet stod på, oplyser Berliner Morgenpost.

Togsurfing er et kendt fænomen i mange lande, og også i Danmark har togsurfing kostet unge livet.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her