Dansk turist hurtigt hjem

En 20-årig mand, der styrtede fra hotelaltan, skal hurtigt hjem for at få opereret en slemt medtaget rygsøjle.

Artiklens øverste billede
Ulykken skete torsdag nat, hvor den unge mand fra sit hotel var faldet ud fra fjerde sal. Foto: Gregers Tycho

Lloret De MarDen 20-årige dansker, der under en ferie med Ung Rejs i Lloret de Mar faldt ned fra 4. sal, blev lørdag aften vækket fra sin koma. Ifølge de spanske læger er det vigtigt, at han hurtigt kommer hjem til Danmark for at blive opereret.Rygsøjlen hos den kvæstede mand er slemt medtaget. Det samme er hans bækkenparti og benene.

Derfor er det ifølge de spanske læger på hospitalet vigtigt, at han inden for de nærmeste par dage kommer hjem til Danmark, oplyser Michael, som er far til den danske turist, der bor på Fyn. Faderen ønsker ikke sit efternavn oplyst af hensyn til sønnen.»Det er åbenbart bedst at få opereret rygsøjlen, som har fået en voldsom fraktur, hurtigst muligt. Det skyldes ikke, at de ikke kan gøre det hernede i Spanien, hvor standarden er god. Årsagen er, at han skal gennemgå en masse operationer over lang tid. Det er derfor bedst, at det foregår det samme sted,« fortæller faderen med henvisning til de spanske lægers anbefalinger.Faderen håber på, at sønnen kan få plads på Rigshospitalet, hvor de er specialister i den slags operationer.Ulykken skete torsdag nat, hvor den unge mand fra sit hotel var faldet ud fra fjerde sal. Ifølge mandens far går den 20-årige ofte i søvne, hvilket kan være årsagen til ulykken. Forinden havde han været til pubcrawl sammen med sin søster på flere forskellige barer og diskoteker i Lloret De Mar. Søsteren opdagede til sin store skræk broderen bevidstløs ude foran hotellet, efter at hun havde været tilbage på diskoteket for at hente glemt tøj.Uhyggeligt syn

Melisa Hamakers fra Eindhoven i Holland oplyser over for Morgenavisen Jyllands-Postens udsendte medarbejder, at den 20-årige mand lå i en kæmpe blodpøl.»Det var uhyggeligt. Jeg begyndte at tude. For jeg troede, at han var død. Der gik rigtig lang tid, før ambulancen kørte med ham. Der gik over en halv time,« fortæller den hollandske pige, som så den bevidstløse dansker, da hun var på vej hjem til sit hotel klokken tre torsdag nat.Ifølge faderen tvivlede ambulancelægerne i første omgang på, om den kvæstede mand ville overleve.»Vi er selvfølgelig bare lykkelige for, at han overlevede, næste skridt er at få førligheden tilbage,« siger Michael, der fredag eftermiddag blev fløjet til feriebyen sammen med sin kone.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen