Norsk rockfestival ramt af tragedie

To personer er fundet døde på en rockfestival i Kvinesdal i det sydlige Norge. Desuden er der fundet seks andre i bevidstløs tilstand. Det oplyser det lokale politi i dag.

Artiklens øverste billede
Politiet har sendt et stort antal betjente til festivalområdet, men kunne sidst på eftermiddagen endnu ikke med sikkerhed fastslå årsagen til dødsfaldene. Foto: Avisen Agder

De seks bevidstløse personer er alle fløjet til behandling på et nærliggende hospital, og deres tilstand kendes ikke.

- Vi fik meldingen kort før 15.30. To er omkommet, mens seks er ført til et hospital, oplyser operationsleder Asbjørn Enoksen i Agder politidistrikt sidst på eftermiddagen.

Fundet ved bus

De døde og bevidstløse blev fundet ved en bus.

Ifølge de foreløbige oplysninger er alle de bevidstløse hjemmehørende omkring kystbyen Arendal.

Politiet har sendt et stort antal betjente til festivalområdet, men kunne sidst på eftermiddagen endnu ikke med sikkerhed fastslå årsagen til dødsfaldene.

- Det, jeg kan sige om årsagen, er, at der er noget, der tyder på, at der er tale om kuldioxidforgiftning. Det kan være, der er noget, der er brændt i bussen, så der er udviklet giftgasser, siger operationslederen.

Norway Rock Festival begyndte torsdag og fortsætter til søndag. Kvinesdal ligger cirka en times kørsel vest for Kristiansand.

/ritzau/NTB

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen