Beruset personale holdt fly på jorden

Et russisk fragtfly måtte mandag morgen tilbageholdes i Malmø Lufthavn. Årsag: Besætningsmedlemmerne var for fulde til at flyve.

Artiklens øverste billede
Flyets kaptajn forholdt sig uforstående overfor flyveforbuddet, da de to alkoholpåvirkede ikke var piloter. Arkivfoto

Alkohol er dyrt i Sverige, men måske ikke dyrt nok. Det måtte lufthavnspolitiet i Malmø konstatere mandag morgen, da besætningen til et russisk fragtfly var for fulde til at flyve.

”De lugtede stærkt af sprit. Det kunne have fået katastrofale følger,” siger Jonn Lamberth, politiinspektør ved lufthavnspolitiet i Malmø til Expressen.

Fest på hotellet

De russiske besætningsmedlemmer havde holdt fest på deres hotel søndag aften, og mandag morgen var to teknikere så berusede, at flyet måtte tilbageholdes.

Det var hotellets personale, der i første omgang kontaktede de festlige russeres arbejdsgiver, fragtfirmaet UPS, og fortalte om den løsslupne stemning. UPS meldte selv medarbejderne til lufthavnspolitiet, som foretog alkoholtest af de otte besætningsmedlemmer.

Flyets kaptajn forholdt sig uforstående overfor flyveforbuddet, da de to alkoholpåvirkede ikke var piloter. Jonn Lamberth fastslår dog, at alkoholpåvirkede besætningsmedlemmer bør blive på jorden.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen