Sygeplejerske i Italien anholdt for at give falske vacciner til vaccinemodstandere

En video udgivet af politiet i Italien viser angiveligt den sigtede sygeplejerske i Palermo tømme flere kanyler med vaccinedoser i en serviet frem for at stikke den i overarmen på patienter.

Artiklens øverste billede
Demonstranter i Rom protestede lørdag mod de italienske myndighedernes yderligere stramninger af vaccinekravene. Flere sundhedsmedarbejdere i Italien er de seneste måneder blevet anholdt for at forfalske vaccinationer mod betaling fra vaccinemodstandere. Foto: Remo Casilli/Reuters.

Politiet i Italien har anholdt og sigtet en sygeplejerske i byen Palermo for forfalskning og bedrageri, efter at hun angiveligt har ladet som om, at hun vaccinerede flere vaccinemodstandere, så de kunne få et coronapas uden at modtage vaccinen. Ifølge politiet har den 58-årige sygeplejerske også forfalsket sit eget tredje stik.

Det skriver bl.a The Guardian og flere andre europæiske medier.

Et videoklip udgivet af efterforskere fra det nationale politi i Italien viser tilsyneladende den sigtede sygeplejerske i flere tilfælde fylde en vaccinedose i en kanyle, for derefter at tømme den i en serviet og lade som om, at hun sprøjter en dosis i overarmen på flere patienter.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Den anholdte sygeplejerske har erkendt sig skyldig og har ifølge italiensk politi begrundet sine handlinger med, at hun havde brug for pengene til at betale for sin søns universitetsuddannelse. Sygeplejersken har også tilstået at have udleveret forfalskede testcertifikater til vaccinemodstandere mod betaling.

I Italien kræves der et gyldigt såkaldt »super grønt pas«, svarende til coronapasset herhjemme, men strammere, for at bruge offentlig transport eller tage på bar eller restaurant. Passet kan kun fås gennem en vaccinedosis, da et negativt testsvar siden den 10. januar ikke længere er tilstrækkeligt.

Myndighederne strammede kort efter nytår kravene for vaccination, så det gældende fra den 15. februar vil blive obligatorisk for alle over 50 år i Italien at blive vaccineret mod coronavirus.

Vaccination er i forvejen obligatorisk for sundhedspersonale, politifolk, militæret og skoleansatte.

Det er ikke første gang, en sundhedsarbejder i Italien bliver anholdt for at snyde med vacciner. Onsdag blev en mandlig sygeplejerske i byen Ancona anholdt for at lade som om, han vaccinerede mindst 45 vaccinemodstandere mod betaling. I stedet tømte han angiveligt doserne i skraldespanden. Sygeplejersken blev også opdaget gennem skjulte optagelser.

I byen Biella nær Torino blev en mand i december sigtet for bedrageri, da han mødte op til vaccination iført en falsk arm lavet af silikone. Manden blev opdaget, fordi sundhedsarbejderen undrede sig over, at der ingen blodårer var at finde, og manden blev afsløret og anholdt, da han blev bedt om at tage sin trøje af.

Som mange andre steder i Europa har Italien set de daglige smittetal stige markant de seneste uger. Lørdag registrerede landet 180.000 nye smittede.

Italien var det europæiske land, der først blev ramt af pandemien i begyndelsen af 2020. Siden da har Italien registreret over 141.000 coronarelaterede dødsfald, hvilket er det højeste antal i EU.

Omkring 76 pct. af italienerne, svarende til 45 mio. mennesker, er færdigvaccinerede.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.