90 blev smittet på Oslo-restaurant - en del med Omikron

Den norske solcelleproducent Scatecs julefrokost blev smittebombe. Flere medarbejdere havde været i Sydafrika.

Artiklens øverste billede
Coronasmitten tager til i Norge. Det seneste døgn er der registreret 4191 nye tilfælde, skriver NTB lørdag. Det er tredje gang på en uge, at der er registreret rekordhøje tal. Foto: Fredrik Hagen/Ritzau Scanpix

Over 90 er bekræftet smittet efter en julefrokost i Oslo - mindst 13 af dem er smittet med Omikron-varianten. Det skriver mediet VG, som lørdag melder om opjusterede smittetal fra begivenheden.

De smittede var enten deltagere i julefrokosten eller besøgte restauranten Louise i Oslo den 30. november.

Julefrokosten blev holdt af den norske solcelleproducent Scatec. Nogle af virksomhedens medarbejdere har for nylig været i Sydafrika, hvor Scatec har et samarbejde.

Ud over 60 af deltagerne i selve julefrokosten er mellem 20 og 30 andre restaurantgæster blevet smittet, rapporterer NRK.

Hidtil havde der kun været meldinger om 60 smittede fra deltagerne i julefrokosten.

- Vi bad alle, som var på Louise fredag mellom klokken 22.30 og klokken 03 om at lade sig teste, oplyser assisterende overlæge i bydelen Frogner, Tine Ravlo, til VG lørdag.

Ravlo siger, at omkring halvdelen af de smittede ”sandsynligvis er smittet med Omikron”. Men indtil videre er i alt 13 mennesker bekræftet smittet med Omikron-varianten i forbindelse med julefrokosten. Dertil kommer yderligere seks tilfælde andre steder.

Scatec har meddelt det norske erhvervsmedie E24, at der i alt var 120 deltagere i julefrokosten på restauranten på Aker Brygge.

– Alle smittede er i isolation, og alle deres nærkontakter er i karantæne, siger Ravlo.

Myndighederne havde opfordret til, at alle, der var på restauranten, lod sig teste.

Udbruddet i Oslo er et af de største udbrud af Omikron, der hidtil er registreret uden for Sydafrika.

Coronasmitten tager til i Norge. Det seneste døgn er der registreret 4191 nye tilfælde, skriver NTB lørdag. Det er tredje gang på en uge, at der er registreret rekordhøje tal.

/ritzau/NTB

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen