• For abonnenter

Europa må vente længe på kinesiske turister

Turister er igen begyndt at finde vej til Europas storbyer og seværdigheder efter coronakrisen, men ikke kineserne. Hvor bliver de af?

Artiklens øverste billede
Europæiske storbyer som f.eks. Rom er igen velbesøgt af turister. Men de kinesiske turister er ikke til at få øje på nogen steder. Foto: Stine Bidstrup

Roberta Moncada taler flydende kinesisk og har i mange år levet af at rejse rundt med turister fra Kina til de skønneste sider af sit hjemland, Italien.

Hun har fragtet dem i pendulfart mellem Roms mange attraktioner, Pompeis historiske ruiner eller taget dem med til Sicilien eller Puglia-regionen, hvor de f.eks. har fået lov til at producere deres egen olivenolie.

»Jeg rejser typisk med dem i alt fra tre dage til en uge. Jeg hjælper dem med at finde shoppingcentre, tager dem med til de mest kendte seværdigheder og organiserer madkurser for dem,« fortæller hun.

Men siden februar 2020 – hvor coronasmitten tog fart i Kina og senere spredte sig til hele verden – har den 37-årige italiener ikke set skyggen af én eneste kinesisk turist.

»De plejede at komme i massevis og købe kæmpestort ind i landets luksusbutikker, men nu er her ingen. For at være ærlig så forve

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen