Organist bag Kongsberg-mindekoncert blev jaget af drabsmand

Den bevæbnede gerningsmand kastede kniv efter organist i Kongsberg kirke, der onsdag forsøgte at hjælpe offer.

Artiklens øverste billede
Foto: Terje Pedersen/NTB

Organist Matthias Anger, der søndag havde arrangeret en mindekoncert for ofrene i den norske by Kongsberg, var selv tæt på at blive offer for den gerningsmand, som onsdag aften dræbte fem mennesker i byen.

Matthias Anger blev vidne til et af de fem drab.

Han og hans samlever hørte skrig i gaden udenfor.

- Vi forstod med det samme, at der var sket noget livstruende. Derfor løb vi ud af lejligheden for at hjælpe til, fortæller han til netavisen VG.

Ude på gaden blev de vidner til, at en person blev angrebet.

Matthias Anger og hans samlever ville hjælpe, men nåede ikke hen til offeret.

- Lige før jeg kom frem til personen, blev jeg mødt af en meget aggressiv gerningsmand, som ikke tøvede med at komme efter mig. Han løb efter mig og kastede en kniv mod mig, et meget langt stikvåben - en machetelignende genstand, fortæller Matthias Anger til VG.

- Det var en forfærdelig oplevelse at blive vidne til et drab. Det er vanskeligt at begribe, fortæller han til en anden avis, Drammens Tidende.

Søndag aften var Matthias Anger arrangør, da der blev holdt mindekoncert for de fem dræbte.

Egentlig skulle der have været efterårskoncert i kirken, men organisten tog initiativ til, at det i stedet blev en mindekoncert for de dræbte og sårede ved onsdagens angreb.

Tidligere søndag var der mindegudstjeneste i kirken. Her deltog blandt andre Norges kronprinspar, Haakon og Mette-Marit, samt den norske justits- og beredskabsminister Emilie Enger Mehl.

/ritzau/NTB

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen