Frankrig: Britisk migrantplan vil føre til "tragedier"

Frankrig og Storbritannien er i intens strid over ny offensiv strategi fra briterne.

Artiklens øverste billede
Det er lykkedes en båd med migranter at nå i land i Dungeness i det sydøstlige England. Foto: Ben Stansall/AFP

De diplomatiske relationer mellem Frankrig og Storbritannien er dykket til et nyt lavpunkt, efter at briterne nu truer med at tilbageholde støtten til den franske patruljering af kystområder på grund af det stigende antal migranter, der forsøger at nå Storbritannien ad søvejen. Det skriver The Independent.

Briternes frustration gør, at landet nu vil skubbe migrantbåde i Den Engelske Kanal tilbage mod Frankrig - et skridt, der i sidste ende kan bringe flere migranters liv i fare.

»Hvis man forsøger at eskortere migranters både væk mod deres vilje, kan det føre til ekstremt risikable situationer og menneskelige tragedier,« siger Nicolas Pillerel, rådgiver for den franske indenrigsminister.

Ifølge The Guardian anklager den franske regering også briterne for ”økonomisk afpresning” i forbindelse med den nye offensive strategi.

Men briterne sidder den franske advarsel overhørig og insisterer på at føre den kontroversielle plan ud i livet. Britiske kystvagter har således længe trænet i manøvrer, der fysisk skubber migrantbåde tilbage, hvor de kom fra. Og man insisterer på, at den førte politik ikke karambolerer med maritim lovgivning.

Andre lande som Italien og Australien har tidligere anvendt samme taktik som briterne. Men i disse tilfælde har der altid været en anden nation, der har været villig til at tage imod migranterne. Og lige nu stiller Frankrig sig på bagbenene.

»Jeg ville blive overrasket, hvis det britiske initiativ bliver ført ud i livet. Afviste både med migranter ville være nødt til at blive reddet af franske både, og det tyder på, at det ikke vil ske,« siger Lucy Moreton, der repræsenterer ansatte i den britiske immigrationsservice, ISU.

Men Storbritanniens regering står fast.

The Independent citerer en talsperson for Boris Johnson for, at »den britiske kystvagt vil føre den valgte politik ud i livet på en måde, der er både sikker og lovlig«.

Flere end 12.500 migranter er allerede ankommet til Storbritannien ad søvejen i år. En markant stigning i forhold til omkring 8.000 i hele 2020.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen