• For abonnenter

Bandekrig hærger Marseille og har ført til en blodig sommer

Kampen om at sidde tungest på narkohandlen raser i den franske storby Marseille, der på det seneste har oplevet en stribe koldblodige mord.

Artiklens øverste billede
Mindst 15 mennesker har mistet livet i Marseille i år som følge af bandekrig og kampen om at sidde tungest på byens narkohandel. Foto: Laurent Coust/Sopa Images

Klokken var omkring 22, da to mænd på en scooter dukkede op i det stærkt belastede Marronniers-kvarter i Marseille en onsdag aften i august.

Den ene passager bar en kalasjnikov i hænderne, som han koldblodigt rettede mod de to 14-årige drenge, der stod lige dér ved indgangen til boligområdet, hvor politiet og alle lokale ved, at der dag ud og dag ind bliver handlet med hårde stoffer.

En af drengene blev kort tid efter erklæret død på hospitalet. Skudt i ryggen.

Som mange franske aviser fremhæver, var han ét af de yngste ofre i den vedvarende bandekonflikt og kamp om at sidde på narkohandlen, som med årene – og særligt denne sommer – har vist sig endnu mere blodig i Frankrigs næststørste by, Marseille.

Skal vi til at vænne os til at tælle de skuddræbte hver eneste morgen?

Lokalavisen La Provence, den 23. august

Alene i år er mindst 15 mennesker døde i den verserende bandekrig, som har slået dybe rødder i den franske middelhavsby, der o

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen