Meteorologer: Op til 40 grader i Frankrig

I Paris deler organisationer vand ud til hjemløse, mens meteorologer advarer om temperaturer op til 40 grader.

Artiklens øverste billede
Paris under en tidligere hedebølge. Arkivfoto: Franck Prevel/AP

Myndighederne i den franske hovedstad, Paris, advarer om, at høje temperaturer ventes i landet og rundt om i Europa de kommende dage.

Det franske metrologiske institut varsler mandag om intens varme i den kommende uge, hvor temperaturer kan nå 40 grader.

Det skriver nyhedsbureauet AP mandag formiddag.

I 2013 indførte Frankrig et alarmsystem, efter at der blev opgjort 15.000 dødsfald, der på en eller anden måde var relateret til høje temperaturer.

Mandag har vejrmyndighederne kategoriseret den kommende varme som "orange", hvilket indikerer det næsthøjeste niveau i systemet.

I megabyen Paris deler nødhjælpsorganisationer vand ud til hjemløse i gaderne, og lokale myndigheder tilbyder steder, hvor de kan søge ly.

De seneste dage har flere meteorologer fortalt, at den intense varme, der rammer flere steder i Europa, kommer fra Sahara-ørknen.

Fredag meddelte meteorologer i Spanien ifølge AFP, at sommeren i 2019 vil bliver varmere end gennemsnittet, ligesom det var tilfældet sidste år.

I Tyskland venter meteorologerne temperaturer på op mod 37 grader tirsdag og 38 grader onsdag. Belgien og Schweiz venter lignende temperaturer.

De britiske vejrmyndigheder er hovedsageligt bekymret for, at de høje temperaturer kan skabe storm- og blæsevejr.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen