Annonce
Europa

Macron: Khashoggis forsvinden er svært alvorlig

- Jeg vil første tage stilling, når vi har resultaterne fra efterforskningen, siger den franske præsident.

Macrons udtalelser kommer, dagen efter at den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, advarede om, at sagen vil kunne få alvorlige følger. Foto: Ludovic Marin/Pool Photo via AP

Den franske præsident, Emmanuel Macron, betegner den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggis forsvinde som "svært alvorlig".

Han opfordrer til en efterforskning, der skal skabe fuldstændighed klarhed over sagen, og som klarlægger, hvad der er sket med journalisten.

- Sådan som forløbet er blevet beskrevet, så er det meget alvorligt, siger Macron til France 24 og RFI i sine første kommentarer til sagen.

- Alt afhænger af, hvad undersøgelserne af sagen viser. Jeg vil første tage stilling, når vi ved det, siger han.

Avis: Tyrkiet har lyd- og videooptagelser af journalistdrab

Macrons udtalelser kommer, dagen efter at den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, advarede om, at sagen vil kunne få alvorlige følger.

- Hvis beskyldningerne stemmer, så vil det få alvorlige konsekvenser, sagde Hunt.

Tyrkiske kilder hævder, at Jamal Khashoggi blev dræbt og parteret, da han opsøgte det saudiarabiske konsulat i Istanbul for at få papirer, som var nødvendige til hans planlagte bryllup.

Khashoggi arbejdede som journalist for Washington Post. Han er ikke blevet set, siden han gik ind i konsulatsbygningen den 2. oktober.

En saudiarabisk delegation har angiveligt afhørt og tortureret den forsvundne journalist Jamal Khashoggi på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet, før han til sidst blev dræbt.

Det viser lyd- og videooptagelser, som den tyrkiske regering er i besiddelse af.

Det siger højtplacerede kilder i den tyrkiske regering og i USA til The Washington Post.

Kilderne ønsker af frygt for repressalier ikke at stå frem med navn. Men de siger, at Tyrkiet har oplyst USA som optagelserne.

- Man kan høre hans stemme og stemmer, der taler arabisk. Man kan høre, hvordan han bliver afhørt, tortureret og så dræbt, siger en af kilderne.

En anden kilde siger til avisen, at man på lydoptagelsen kan høre den 59-årige Khashoggi blive tæsket.

Journalistens kæreste ventede foran konsulatet i 11 timer, uden at Jamal Khashoggi kom ud igen. Herefter meldte hun ham savnet.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her