Annonce
Europa

Kristersson truer med at danne regering uden støttepartier i Sverige

Svenske regeringsforhandlinger skærpes med Ulf Kristerssons ultimatum til to støttepartier.

Forhandlingerne om en svensk regering er fredag blevet skærpet, da den borgerlige statsministerkandidat, Moderaternas Ulf Kristersson, har givet alle sine tre støttepartier et ultimatum:

Accepter en borgerlig regering uden støtte fra Socialdemokraterna eller lad vær at gå med i regering.

Det skriver han på Facebook.

Moderaterna og de to støttepartier Centerpartiet og Liberalerna er uenige om, hvilket grundlag en borgerlig regering skal dannes på. De to støttepartier vil have støtte fra Socialdemokratiet og muligvis Miljøpartiet.

Det har Socialdemokratiet i første omgang afvist.

Derfor ønsker Ulf Kristersson og Moderaterna at bevæge sig videre til næste mulighed. Det er en borgerlig regering støttet enten passivt eller aktivt af Sverigedemokraterna.

Det har de to støttepartier hidtil nægtet.

Støttepartierne har fået weekenden til at bestemme sig for, om de vil med i en regering, der lever på Sverigedemokraternas nåde, eller ej.

Hvis ikke de ønsker det, får de tilbuddet om at samarbejde som støttepartier uden for regering, skriver Kristersson.

Tilbuddet indeholder ifølge SVT angiveligt en option om at træde ind i regering på et senere tidspunkt.

Ulf Kristersson har frem til tirsdag, før han skal fortælle talmannen i Riksdagen, hvordan han agter at danne regering.

Moderaterna, Liberalerna og Centerpartiet gik til valg i koalition med Kristdemokraterna som Alliansen. Et mudret valgresultat efterlod Alliansen på nogenlunde samme størrelse som de tre partier Socialdemokraterna, Miljøpartiet og Vänsterpartiet.

Ingen af de to blokke kan dog danne flertal uden Sverigedemokraterna eller hinanden. I første omgang har Ulf Kristersson og Moderaterna fået chancen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her