Annonce
Europa

Tysk spionchef forflyttes efter kontrovers med Merkel

Efter hastemøde forflyttes tysk spionchef på grund af kritik af, at han har nedtonet højreorienteret vold.

Arkivfoto: Matthias Rietschel/Reuters

Tysklands omstridte efterretningschef Hans-Georg Maassen er blevet forflyttet efter kritik, der går på, at han skulle have nedtonet højreorienteret vold i den østtyske by Chemnitz.

Det skriver internationale medier.

- Hr. Maassen bliver viceminister i indenrigsministeriet, lyder det i en erklæring om hans nye stilling, der også kan betegnes som statssekretær.

Dermed er han ikke blevet direkte fyret, men altså forflyttet eller ligefrem forfremmet til en anden stilling.

Både forbundskansler Angela Merkel, indenrigsminister Horst Seehofer og SPD-leder Andrea Nahles deltog i mødet og står bag erklæringen.

Maassen har hidtil været chef for Bundesamt für Verfassungsschutz, der er den indenlandske efterretningstjeneste i Tyskland.

Maassen kom i centrum af en diskussion, der går på, at han havde rejst tvivl om, at højreorienterede og neonazister skulle have angrebet indvandrere i Chemnitz i slutningen af august.

Det har skabt kontroverser, der har givet hovedbrud for Angela Merkels skrøbelige koalition.

Få dage efter optøjerne tvivlede Maassen på en amatørvideo, der viser vold, og han satte spørgsmålstegn ved, om højreorienterede skulle have "jagtet" udlændinge.

Den kommentar gik direkte i rette med Merkel, der havde beklaget de fremmedfjendske angreb og "had på gaden".

Oppositionen forlangte handling og fremhævede desuden hans gentagne møder med det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her