Annonce
Europa

Syriske cybertyve fanget i aktioner i Sverige og Tyskland

Flyselskaber henvendte sig til Europol om svindel. Det har ført til anholdelse af to syrere, oplyser Europol.

Det europæiske politisamarbejde, Europol, har sammen med grænseagenturet Frontex anholdt to personer, som myndighederne mistænker for at være ledende medlemmer i en syrisk gruppe bag svindel på internettet.

Som led i efterforskningen har myndighederne i Sverige og Tyskland udført ransagninger af boliger i de tyske byer Aachen, Dortmund og Essen samt de svenske byer Norrköping, Malmø og Helsingborg.

Det oplyser Europol i en pressemeddelelse.

Ved ransagningerne har myndighederne fundet omkring 54.000 euro, hvilket svarer til en værdi på omkring 400.000 kroner, og 55.000 dollar, hvilket svarer til en værdi på 350.000 kroner.

Efterforskningen er startet tilbage i oktober 2017. Den har ifølge Europol optrevlet gruppen bestående af syriske statsborgere.

Gruppen har blandt andet bestilt flyrejser fra Beirut til EU-lande ved brug af kompromitterede firma-kreditkort.

I alt er der blevet bestilt 493 flyrejser.

Ifølge Europols pressemeddelelse var det private flyselskaber, der gjorde opmærksom på svindlen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her