Annonce
Europa

Stormvejr om ophavsret ender med aftale i EU-Parlamentet

It-branchen har advaret kraftigt om reform af regler for ophavsret på internettet.

EU-Parlamentet har onsdag stemt om og vedtaget en fælles holdning til nye regler for ophavsret på internettet.

Reformen har som mål at sikre, at de, som står bag eksempelvis musik og videoer, der er beskyttet af ophavsretten, får betaling for delte værker.

Emnet har været debatteret voldsomt i Europa-Parlamentet. Direktivet om ophavsret har splittet de politiske grupper. Tidligere på sommeren måtte man opgive at blive enige, og beslutningen blev udsat.

- Det er godt, for så kan forhandlingerne begynde. Det giver håb om, at vi kan få en ny lovgivning for copyright inden for en overskuelig tid, siger Margrethe Vestager, som er EU's konkurrencekommissær, i Strasbourg.

I it-branchen har vægtige stemmer og aktivister kritiseret og advaret om den reform, som EU-Kommissionen har fremlagt et udspil til.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her