Annonce
Europa

Medie: Oprør ulmer under premierminister Theresa May

Kritikere af Theresa Mays plan for at forlade EU har holdt møde, hvor et formandsvalg blev drøftet.

Theresa May har fremlagt en plan, der er blevet kendt som Chequers-planen. Men planen får kritik for at være for blødsøden over for EU. Arkivfoto: Matt Dunham/AP

En gruppe af parlamentsmedlemmer fra Det Konservative Parti i Storbritannien har ifølge BBC holdt et møde, hvor det er blevet diskuteret, hvordan de kan vinde et eventuelt formandsopgør med premierminister Theresa May.

Ifølge BBC, der har talt med en unavngiven kilde på mødet, var der "omkring 50" parlamentsmedlemmer til stede. Det Konservative Parti har 316 medlemmer af parlamentets underhus.

Gruppen er kendt som European Research Group og ledes af Jacob Rees-Mogg. Medlemmerne er kendt som kritikere af Theresa Mays plan for, hvordan Storbritanniens exit fra EU skal håndteres.

Theresa May har fremlagt en plan, der er blevet kendt som Chequers-planen.

Boris Johnson i nyt angreb på Theresa May: Kalder brexit-plan for »selvmordsvest«

Men planen får kritik af gruppen for at være for blødsøden over for EU og ikke levere den vej ud af EU, som gruppen mener, at resultatet af en folkeafstemning i 2016 kræver.

Ifølge BBC vil gruppens medlemmer ikke erklære deres mistillid til premierministeren, men den vil fremlægge et alternativt forslag til den del af aftalen, som omhandler grænsen mellem Nordirland og Irland.

Alternativet skal præsenteres af blandt andet den tidligere minister for brexit, David Davis.

Grænseovergangen på den irske ø er et af stridspunkterne internt i Storbritannien i forbindelse med en aftale om at forlade EU.

Theresa Mays støtte i parlamentets underhus hviler på det smallest mulige flertal, der er baseret på Det Konservative Parti og det nordirske unionsparti, DUP. Tilsammen har de 325 ud af 650 medlemmer.

Det vides ikke, hvor mange af de medlemmer European Research Group udgør. I februar sendte gruppen et åbent brev til Theresa May, hvori den fremlagde nogle af de principper, den følte, premierministeren skulle holde sig til.

Brevet havde 62 underskrivere. Blandt de mest markante var tidligere partiformand Iain Duncan Smith og tidligere minister Priti Patel.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
The Sound of Brexit
Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder. Theresa May er åben for at bevæge sig, og det er EU’s chefforhandler også.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder. Theresa May er åben for at bevæge sig, og det er EU’s chefforhandler også.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her