Annonce
Europa

Løkkes søn er valgt som kandidat til Europa-Parlamentet

Bergur Løkke Rasmussen, statsministerens søn, er på stemmesedlen til Europa-Parlamentsvalget i 2019.

Sólrun Løkke Rasmussen og statsminister Lars Løkke Rasmussens søn Bergur. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussens søn, Bergur Løkke Rasmussen, kom tirsdag aften et skridt nærmere en plads i Europa-Parlamentet.

På et opstillingsmøde blandt Venstres medlemmer i Storkreds København blev den 28-årige politiker valgt enstemmigt.

Det oplyser Europaudvalget hos Venstre i Storkøbenhavn.

- Jeg ser utroligt meget frem til en lang og sej valgkamp, hvor vi skal overbevise vælgerne om, at EU er sexet, og at de skal stemme på Venstre, siger Bergur Løkke Rasmussen.

Politik er ikke ukendt for Bergur Løkke Rasmussen, da han tidligere har siddet i regionsrådet for Venstre i Region Hovedstaden.

Valget til Europa-Parlamentet afholdes i maj 2019.

Danmark har i dag 13 medlemmer i Europa-Parlamentet, men på grund af det forventede britiske exit til fællesskabet får Danmark et ekstra mandat fra og med næstes års valg.

Får Bergur Løkke Rasmussen en af de eftertragtede pladser, vil han arbejde for, at EU kommer til at stå tættere sammen.

- Vi står i en situation, hvor vi har en noget speciel præsident i USA, der skaber rimelig meget utryghed om Nato og andre transatlantiske samarbejder.

- Det skaber grobund for, at EU-medlemslandene bliver nødt til at se indad og finde ud af, om vi skal trække tættere sammen, hvilket jeg synes, vi skal.

Det familiære bånd til Danmarks statsminister giver visse fordele, erkender Bergur Løkke Rasmussen.

- Jeg har lettere ved at komme til orde. Når det sker, håber jeg, at folk så vil lytte til, hvad jeg mener om EU og Europa-Parlamentet, siger han.

Venstre vælger officielt sin spidskandidat på et landsmøde i november. Resten af opstillingslisten bliver organiseret på et ekstraordinært EU-landsmøde hos Venstre i marts næste år.

Morten Løkkegaard er lige nu Venstres eneste medlem i Europa-Parlamentet.

Han blev i begyndelsen af september indstillet som spidskandidat til næste års valg af Venstres hovedbestyrelse.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Viden
Sygemeldte: Intensiv aktivering gør mere skade end gavn
Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages. 
Se flere
Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her