Annonce
Europa

Putins tidligere stabschef genvinder borgmesterpost i Moskva

Moskvas borgmester siden 2010 er blevet genvalgt med en stemmeprocent på 30, skriver russisk nyhedsbureau.

Tidligt natten til mandag erklærede Sergej Sobjanin (th.) sig som sejrherre. Kort efter ringede Vladimir Putin (tv.) ifølge nyhedsbureauet Tass til Sobjanin og ønskede ham tillykke med sejren. Arkivfoto: Sergei Karpukhin/Ritzau Scanpix

Sergej Sobjanin, der er tidligere stabschef for Ruslands præsident, Vladimir Putin, er blevet genvalgt som borgmester i Ruslands hovedstad, Moskva. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Indbyggerne i Moskva kunne stemme søndag, og det benyttede omkring 30 procent af de stemmeberettigede muligheden for ifølge Tass.

Omkring 70 procent af dem stemte på Sobjanin, der dermed er genvalgt til sin tredje valgperiode som borgmester.

Tidligt natten til mandag erklærede Sobjanin sig som sejrherre. Kort efter ringede Vladimir Putin ifølge Tass til Sobjanin og ønskede ham tillykke med sejren.

På sin hjemmeside sendte borgmesteren en tak til sine tilhængere.

- Jeg vil gerne takke enhver, der tog ned og stemte på mig eller en af de andre kandidat. På trods af vores forskellige holdninger, elsker vi alle vores by og ønsker dens ve og vel, skriver Sobjanin.

Den største konkurrent til Sobjanin var den kommunistiske kandidat Vadim Kumin, som fik omkring 11,5 procent af stemmerne.

Samme dag, som moskovitterne skulle vælge borgmester, var der flere stedet i landet protester mod en pensionsreform, som regeringen arbejder på at gennemføre.

I alt blev 1018 demonstranter anholdt. Størstedelen blev anholdt i byerne Sankt Petersborg og Ekaterinburg, skriver nyhedsbureauet AFP.

Også i Moskva var der protester, omend det ikke kastede mere end to sager om vold mod ordensmagten af sig.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her