Annonce
Europa

EU-Kommissionen vil skærpe kontrol efter Danske Bank-sag

Med nye forslag vil EU-Kommissionen efterforske hvidvask og terrorstøtte, skriver Financial Times.

I forlængelse af flere sager om hvidvask i europæiske banker, blandt dem Danske Bank, arbejder EU-Kommissionen på et forslag, der skal give bankmyndigheder mere magt til at stoppe ulovligheder.

Formand for Europa-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, ventes ifølge avisen Financial Times at præsentere en plan i sin årlige State of The Union-tale onsdag i EU-Parlamentet i Strasbourg.

Kommissionen arbejder på flere spor. Dels skal Den Europæiske Bankmyndighed (EBA) tildeles mere magt til at undersøge og håndhæve regler.

Jarlov: Strammere hvidvaskregler er på trapperne

Dels skal den nyetablerede europæiske offentlige anklagemyndighed (EPPO) kunne efterforske finansiering af terroraktiviteter, skriver finansavisen om forslaget.

Milliarder af kroner fra Rusland og tidligere sovjetrepublikker er strømmet gennem Danske Banks etiske filial. Afsløringen af disse pengestrømme har den seneste tid kostet bankens aktionærer dyrt.

Danske Bank arbejder aktuelt på en intern undersøgelse af sagen om hvidvask.

Pengene er blevet ført ind og ud af banken i perioden 2007-2015. Det er uvist, hvor stor en del af transaktionerne er relateret til hvidvask.

Kæmpe hvidvask-granskning presser Danske Banks aktiekurs i bund

Også den hollandske bank ING har en sag om hvidvask. ING har for nylig indgået forlig med myndighederne, der betyder, at banken skal betale 775 millioner euro for ikke at have stoppet hvidvask.

EBA har i forvejen magt til at forfølge hvidvask i europæiske banker. Men det blev for nylig kendt, at bankens afsatte ressourcer til dette er meget begrænsede.

Der er mindre end to fuldtidsstillinger ansat til at tage sig af problemet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Når det bliver for meget
Her i smørhullet er der hele tiden nogen, som det ikke er let for. Måske skulle man lade være med at spørge folk så meget om, hvordan de synes det går.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her