Annonce
Europa

EU-lande afviser udspil til beskatning af it-giganter

Den danske finansminister foretrækker OECD-løsning på beskatning af digitale virksomheder.

Over hele Europa er der støtte til en fair beskatning af store it-virksomheder som Google og Facebook, men EU-Kommissionens udspil fra marts møder betydelig modstand i medlemslandene.

En efter en ankommer EU-landenes finansministre fredag formiddag til et møde i Wien, og flertallet af dem udtaler sig skeptisk om forslaget. Blandt dem er Tysklands finansminister, Olaf Scholz.

Det gælder også den danske finansminister, Kristian Jensen (V), der ankommer senere fredag, når eurolandene er færdige med deres session.

- Vi er bekymrede over den konkrete model, fordi den, som vi ser det, er uforenelig med de normale selskabsbeskatningsprincipper, siger Kristian Jensen.

Beskatter man overskuddet, kan man ikke i samme omgang beskatte omsætningen, uddyber ministeren sin skepsis.

Han understreger, at den danske regering er stor tilhænger af, at virksomheder betaler skat, når de har fortjeneste. Der skal være en fair beskatning af digitale selskaber.

Kristian Jensen støtter et forslag, som Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) arbejder på.

- Vi er helt med på, at der skal findes en løsning. Vi synes, at det spor, der går gennem OECD, er mere farbart. Vi mener, at man bør undersøge det nærmere, især når OECD siger, at de kan have en model klar allerede i 2019.

Finlands finansminister, Petteri Orpo, tror ikke meget på en løsning på spørgsmålet om digital beskatning i år.

- Det er muligt, at der er en løsning inden årets udgang, men jeg er ikke særlig optimistisk. Vi skal prøve at finde en løsning. Men det er muligt, at den kun bliver midlertidig. Efter min mening er EU-Kommissionens model ikke særlig god, siger han.

EU-Kommissionen fremlagde i marts et forslag om beskatning af digitale virksomheder.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Jarlov og Dybvad: Til kamp mod bøvl for milliarder
Rasmus Jarlov, Karsten Dybvad
Regeringen har et ambitiøst mål om at reducere erhvervslivets byrder med 4 mia. kr. frem mod 2020. Der er gjort meget på området, og der er netto fjernet byrder for 1,3 mia. kr. ved udgangen af 2017.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her