Annonce
Europa

Tusinder samlet til koncert mod racisme i østtysk by

Lokale myndigheder estimerer, at 50.000 mennesker var mødt op til antiracisme-koncert i Chemnitz mandag aften.

Koncerten, der skal sende et budskab mod racisme og had, begyndte mandag eftermiddag. Foto: Sebastian Willnow/AP

Mange tusinde mennesker er mandag mødt frem til en protestkoncert i den østtyske by Chemnitz under overskriften "Der er flere af os".

Koncerten, der skal sende et budskab mod racisme og had, begyndte mandag eftermiddag. Men allerede først på aftenen vurderede lokale myndigheder, at 50.000 mennesker var til stede.

Med antiracisme-plakater og musikken fra fremtrædende tyske punk- og indierock-bands, var koncerten tænkt som en reaktion på den sidste uges uroligheder.

Her har det højredrejede parti Alternative für Deutschland (AfD) og den indvandrerkritiske gruppe Pegida demonstreret mod indvandring i Tyskland.

Urolighederne begyndte, efter at en 35-årig mand den 26. august blev stukket ihjel med en kniv. En irakisk og en syrisk mand er anholdt i sagen.

Tidligere mandag opfordrede Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, borgere til at samle sig mod de hadefulde demonstrationer.

- Disse demonstrationer anført af højreekstremister, der er klar til at bruge vold, og nynazister har intet at gøre med at sørge over en persons død eller med bekymringen for en by eller et samfund, siger Angela Merkels talsmand, Steffen Seibert, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Han opfordrer i stedet alle tyskere, som er imod had og vold, til at råbe op og lade deres stemmer blive hørt.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her