Annonce
Europa

21-årig idømt livstid for planer om at dræbe Theresa May

Gerningsmanden ville slå den britiske premierminister ihjel ved hjælp af bl.a. en bombe.

Den britiske premierminister, Theresa May, indgik i en 21-årig mands mordkomplot. Manden er nu blevet idømt fængsel på livstid. Arkivfoto: AP/Frank Augstein

En 21-årig mand fra London er blevet i dømt livstid for et mordkomplot mod Storbritanniens premierminister, Theresa May.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt BBC.

Mordet skulle have været udført ved hjælp af en bombe, der skulle sikre gerningsmanden adgang til premierministerens hjem på Downing Street, hvorefter han ville dræbe hende med kniv eller pistol.

Gerningsmanden, Naa’imur Rahman, blev pågrebet tillbage i november 2017, da amerikanske undercover-agenter fra FBI kom i kontakt med ham. Naa’imur Rahman troede derimod, at han korresponderede med medlemmer af den militante gruppe Islamisk Stat.

Rahman havde planlagt angrebet igennem to år, og over for de amerikanske agenter fortalte han, at han overvejede at gøre brug af bl.a. en selvmordsbombe, en drone og gift til at udføre angrebet.

Han blev i juli i år dømt for at planlægge en terrorhandling, og under retssagen erkendte han sig skyldig.

Dommen lyder på livstid i fængsel, og han skal minimum afsone 30 år, før han kan prøveløslades, skriver BBC.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FBI
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her